Şedinţa CSAT, convocată de Băsescu în perioada în care Ponta are pregătite întâlniri cu premieri. Ponta: L-am delegat pe vicepremierul Oprea să participe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu FOTO Mediafax
Premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu FOTO Mediafax

Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) convocată de către preşedintele Traian Băsescu este programată la o oră la care premierul Victor Ponta are pregătite, din timp, întrevederi cu mai mulţi prim-miniştri, veniţi la Bucureşti pentru reuniunea China-Europa Centrală şi de Est.

UPDATE Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că l-a delegat pe vicepremierul Gabriel Oprea să participe la şedinţa CSAT.

UPDATE Şedinţa CSAT a fost convocată cu acordul premierului Victor Ponta, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Bogdan Oprea.

„Convocarea şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării de mâine (marţi, n.r.), 26 noiembrie, a fost făcută încă de lunea trecută, 18 noiembrie, şi cu acordul prim-ministrului Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta, care este şi vicepreşedinte al CSAT. Orice speculaţie legată de data stabilirii acestei şedinţe sunt complet neadevărate şi răuvoitoare", a precizat Bogdan Oprea.

Astfel, marţi, în intervalul orar 14.15-14.45, Ponta are programată o întâlnire bilaterală cu omologul polonez, iar de la ora 15.00, când va începe şedinţa CSAT, Ponta ar trebui să se întâlnească cu prim-ministrul slovac.

În continuare, tot marţi, premierul Ponta are programate întrevederi cu prim-miniştrii din Cehia, Albania şi Slovenia.

CSAT va discuta, marţi, de la ora 15.00, propunerile de buget ale instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale, informează Preşedinţia.

Preşedintele Traian Băsescu îndeplineşte funcţia de preşedinte al CSAT, iar premierul Ponta pe cea de vicepreşedinte al Consiliului.

„O şedinţa a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), condusă de preşedintele României, domnul Traian Băsescu, va avea loc marţi, 26 noiembrie a.c., începând cu ora 15.00, la Palatul Cotroceni. Pe ordinea de zi a şedinţei CSAT se află propunerile de buget ale instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale. Pe timpul şedinţei vor fi abordate şi alte subiecte de interes pentru securitatea naţională“, se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

Membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării sunt: ministrul Apărării Naţionale, ministrul de Interne, ministrul Afacerilor Externe, ministrul Justiţiei, ministrul Industriei şi Resurselor, ministrul Finanţelor Publice, directorul Serviciului Român de Informaţii, directorul Serviciului de Informaţii Externe, şeful Statului Major General şi consilierul prezidential pentru securitate naţională. Secretarul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării este numit de Preşedintele României şi are rang de consilier de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite