VIDEO Klaus Iohannis: Situaţia se agravează constant. Ne aşteaptă o perioadă dificilă. Avem acum 3.065 de paturi la Terapie Intensivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, după o şedinţă de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi mai mulţi experţi, că situaţia se agravează de la zi la zi şi cere ca populaţia să respecte regulile sanitare pentru a diminua creşterea accelerată a cazurilor.

Deşi studiile continuă să arate că noul coronavirus poate fi detectat pe obiecte şi după zile sau chiar săptămâni, oamenii de ştiinţă americani au ajuns la un consens şi susţin că SARS-CoV-2 este rareori transmis prin contact cu suprafeţe contaminate şi că recomandă abandonarea unor măsuri extreme precum punerea în „carantină” a scrisorilor sau a pachetelor primite prin curier rapid.

Principalele declaraţii, după întâlnirea cu experţii din sănătate: 

Klaus Iohannis Situaţia se agravează constant. Numai în ultima zi am avut peste 100 de români care au pierdut lumea cu virusul. ne aşteaptă o perioadă dificilă şi e nevoie de eforturi susţine pentru a ţine piept epidemiei. Am dorit să am o discuţie aplicată cu medici şi ministrul Sănătăţii care mi-au prezentat situaţia ATI la nivel naţional. Mă refer la paturi dotate, dar şi la personal medical. Guvernul a elaborat o strategie de creştere a număruluid e locuri pentru terapie intensivă. 

Avem acum 3065 de paturi de Terapie Intensivă pentru toţi pacienţii, 2252 entilatoare mecanice şi peste 2.000 de monitoare. La acestea se adaugă 5 unităţi de terapie intensivă mobilă şi un modul ATI cu un total de 169 de paturi. de la începutul pandemiei capacitatea s-a dublat pe ventilatoare.

Am solicitat date despre Bucureşti şi aici vom avea în şapte spitale o extensie a capacităţii de terapie intensivă. În următoarele maxim 10 zile vom avea suplimentar 123 de paturi de Terapie Intensivă. Autorităţile au acţionat şi au planuri clare, bine puse la punct, ca să fie condiţii necesare în secţiile de terapie intensivă. Accesarea fondurilor europene va duce încă la o creştere a capacităţii de gestionare a situaţiei sanitare.

662 de paturi de înaltă performanţă au fost deja finanţate prin acest program european. pentru a stopa răspândirea coronavirusului e nevoie şi de implicarea noastră. Măsurile nu sunt suficiente dacă nu suntem parte a efortului naţional de a salva vieţ. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite