Dăncilă confirmă: România nu o susţine pe Kovesi pentru şefia Parchetului European. Ambasadorul Odobescu va vota împotrivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, după CEX-ul PSD, că Guvernul nu o va susţine pe Laura Codruţa Kovesi pentru şefia Parchetului European. Luminiţa Odobescu, ambasadorul la UE, va vota mâine împotriva României. În ciuda piedicilor puse de PSD, fosta şefă DNA are şanse mari să ajungă procuror-şef european.

UPDATE Viorica Dăncilă, după CEX:  "Am spus şi repet acest lucru, nu susţinem un mandat pentru Laura Codruţa Kovesi. Nu susţinem acest mandat pentru că mi se pare o abordare firească. Atunci când sunt anumite acuze, atunci când există suspiciuni asupra oricărui om, indiferent de funcţia pe care o ocupă sau pentru postul pentru care candidează, trebuie să lămurească aceste lucruri şi pe urmă să ocupe această funcţie. Deci îmi menţin poziţia pe care am avut-o până acum", a afirmat Dăncilă, potrivit news.ro

Ea a spus că nu face trucuri politice.

"Am văzut o anumită persoană, a venit în spaţiu public cu această informaţie, care nu-i face cinste. Mai mult, este o persoană care a numit-o pe Laura Codruţa Kovesi şi acum vine să-i acuze pe alţii de ceea ce a făcut domnia sa. Neg categoria acest lucru, eu nu fac astfel de târguri, nu fac astfel de trocuri politice, singurele mele negocieri sunt în favoarea României şi nu pentru persoane. Deci nu s-a pus problema unei asemenea înţelegeri, iar cei care fac astfel de acuzaţii, pentru bună informare în spaţiul public, pentru faptul că atunci când vii cu asemenea afirmaţie, trebuie să vii şi nu numai cu argumente şi cu dovezi în acest sens, dacă vrei să fii o persoană respectată", a declarat Dăncilă.

Jurnalist: Cum va vota Luminiţa Odobescu, amabadorul României la Bruxelles?

Dăncilă: Am zis, împotrivă!

UPDATE Dăncilă: Vom merge în Parlament pentru remaniere, dar nu când ne spun alţii, ci când considerăm noi.

***

Reuniţi pentru a discuta decizia CCR privind conflictul între Iohannis şi Guvern, PSD-iştii au discutat inclusiv de tema susţinerii Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de şefă a Parchetului European. Potrivit unor surse politice Viorica Dăncilă i-a asigurat pe social-democraţi că Guvernul României nu o va susţine şi nu va recomanda votarea Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de la Bruxelles.

De altfel, Guvernul României s-a opus şi în primăvară, în prima rundă a negocierilor pentru funcţia de de procuror-şef al Parchetului European. 

Tot în şedinţa CEx, social-democraţii au ales un nou şef al Consiliului Naţional, în persoana lui Ionuţ Vulpescu, fost ministru al Culturii şi apropiat al lui Ion Iliescu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite