Cei care nu respectă deciziile PSD riscă să fie excluşi din partid sau să nu mai fie puşi pe liste anul viitor. Dragnea: Vom vota pentru ridicarea imunităţii lui Şova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea PSD s-a reunit, după mai mult de o lună, pentru a decide poziţia partidului în privinţa votului în cazul senatorului Dan Şova, dar şi dacă vor trece legea salarizării unitare prin Parlament, ca urmare a reticenţei Executivului Cioloş. Decizia politică a PSD este aceea de a vota în favoarea celor trei cereri de arestare aflate în Parlament, inclusiv cea care îl vizează pe Dan Şova.

Principalele declaraţii ale preşedintelui PSD Liviu Dragnea: 

Proiectul de lege privind bugetul de stat. Doamna Rovana Plumb a făcut o scurtă informare legată de legea salarizării. O să aşteptăm proiecutl de lege cu interes. Dacă angajamentele luate de noi vor fi cuprinse în proiect, respectiv majorarea salariilor, sumele acordate pentru educaţie, infrastructură, vom susţine proiectul de buget, inclusiv creşterea salariului minim. Vom analiza cu atenţie în Comisie ca toate aceste angajamente să fie respectate. În ceea ce priveşte legea salarizării bugetare, am observat şi eu şi colegii mei mai multe declaraţii publice. Nu suntem de acord să nu se discute despre această lege. Dacă proiectul lăsat de doamna Rovana Plumb nu va fi susţinut, ne gândim să-l promovăm în Parlament. Acest proiect de lege are negocieri finalizate cu toţi partenerii sociali.

Este important ca fiecare funcţionar public să poată să ajungă la un nivel de salarizare dorit. Nu renunţăm la ideea de a propune şi dezbate legea salarizării.

Comitetul Executiv va avea loc pe 9 decembrie, unde vom adopta Codul de conduită.

Congresul TSD va avea loc pe data de 12 decembrie, la Romexpo. Candidaţi sunt Gabi Petrea şi Gabi Podaşcă. Preşedintele TSD va fi un Gabi. 

Despre votul în cazul Şova

Am discutat mai demult aceste lucruri. Le-am discutat şi astazi. Decizia politică este că deputaţii şi senatorii PSD vor vota pentru ridicarea imunităţii. După ce au fost adoptate nişte decizii ale partidului, corect este să le respecţi. Nu suntem un partid de independenţi. Suntem un grup de oameni animaţi de nişte principii comune. Cei care vor să aibă păreri personale şi vor să fie vedete la televizor, le vom dori succes la un moment dat. Cel mai important este când se fac listele anul viitor. 


Senatul urmează să se pronunţe mâine asupra cererii DNA de reţinere şi arestare a senatorului PSD Dan Şova. Votul în cazul Dan Şova era programat pentru astazi, însă preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a decis să organizeze o şedinţă solemnă cu ocazia Zilei Naţionale care tocmai a trecut. 

În înţelegere cu grupul PSD de la Senat, Tăriceanu a decis să amâne cazul Şova pentru ziua de joi, 3 decembrie, a doua şi ultima zi de lucru pentru senatori din săptămâna viitoare, când istoria anilor trecuţi ne arată că cei mai mulţi senatori nu mai se prezintă la muncă. 

Liberalii vor susţine în şedinţa conducerii Senatului de dinainte de plen ca votul de ridicare a imunităţii lui Dan Şova să aibă loc imediat după şedinţa solemnă.  „Este foarte bine că se ţine. După şedinţa solemnă putem să avem şedinţa normală de lucru în care să facem şi procedura privind votul la Dan Şova. Aceasta este poziţia noastră“, a spus Ion Popa, pentru „Adevărul“. În Biroul Permanent, for care asigură conducerea Senatului, PSD împreună cu ALDE deţin majoritatea, ceea ce înseamnă că recomandarea PNL ar putea fi respinsă.

În Parlament urmează apoi Bugetul de stat pe 2015, care va avea prioritate înainte de vacanţa de sărbători. Cu puţin ajutor din partea colegilor lui, Dan Şova ar putea chiar să-şi petreacă sărbătorile de iarnă acasă. Totul depinde de ce va face preşedintele PSD Liviu Dragnea, cel care nu prea îl are la suflet pe Şova, dar care se va lovi de Tăriceanu şi de câţiva senatori PSD, care i-au rămas încă fideli lui Ponta, tovarăş vechi cu Dan Şova. 

Totodată, social-democraţii vor discuta desre legea salarizării unitare, un proiect restant al Guvenrului Ponta. Vicepremierul Vasile Dâncu a spus că, cel mai probabil, legea salarizării unitare va fi avută în vedere în bugetul de stat de anul viitor. Ca urmare a acestei decizii, PSD se gândeşte să treacă prin Parlament legea salarizării unitare. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite