Dragnea îi cheamă pe miniştrii PSD la raport: Una e să aflu de la TV despre o măsură, alta este ca miniştrii să informeze partidul înainte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea FOTO Mediafax
Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea FOTO Mediafax

Conducerea PSD s-a reunit astăzi, în şedinţa Biroului Permanent Naţional. Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea a anunţat că astăzi se va lua în discuţie comunicarea partidului cu miniştrii social-democraţi.

UPDATE Liviu Dragnea, la finalul şedinţei PSD: Ministrul Justiţiei trebuie să fie mult mai activ în a relaţiona cu Parlamentul. Domnul Cazanciuc are experienţă, dacă devine mai activ, chiar şi prin apariţii publice, este mai bine pentru dumnealui.

E important ca miniştrii să comunice mai mult şi pentru ei, ca miniştri, şi pentru Guvern, şi pentru noi, ca partid. Una e să aflu de la TV despre o măsură guvernamentală, alta este ca înainte de a dopta acea măsură miniştrii să informeze partidul, eventual şi partidul să-şi spună punctul de vedere, apoi noi să susţinem miniştrii. Nu vreau să am discuţii separate cu miniştrii. Tot ce vreau să le transmit, le transmit în BPN şi public. Este un sprijin pentru premieurl Ponta. Nu mi se pare corect ca premierul să răspundă singur pentru orice ministru. Va fi sprijinit de comunicatorii partidului atunci când partidul va fi informat în timp real.

UPDATE Victor Ponta: Miniştrii nu comunică la TV? Ne organizăm, întotdeauna se poate mai bine. 

UPDATE Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat la începutul şedinţei BPN că nu are de gând eliminarea vreunui ministru din Guvern şi, din discuţiile avute cu premierul Victor Ponta şi vicepremierul Gabriel Oprea, niciunul din ei nu susţine această variantă.

“Vreau să vă anunţ, aşa cum aţi văzut şi la televizor, ieri au avut loc alegeri la Senat, a fost ales lider de grup domnul Mihai Fifor, căruia îi urez succes şi, prin asta, îi spun că este şi susţinut de conducerea partidului. Vreau să vă rog, domnule Fifor, ca, aşa cum domnul Ilie Sârbu a ţinut grupul de la Senat unit, să faceţi acelaşi lucru. Ilie Sârbu a ajutat foarte mult partidul şi în funcţiile publice pe care le-a ocupat a ajutat această ţară. Vreau să anunţ încă o dată că Ilie Sârbu va avea toată susţinerea mea pentru următoarele decizii personale de a candida pentru o funcţie sau alta, respectiv vicepreşedinte la Autoritatea de Audit din cadrul Curţii de Conturi. Este un om cu experienţă şi PSD nu îşi poate permite ca oameni cu experienţă să nu fie folosiţi.

Este important, de asemenea, ca ce am vorbit aseară la grupul de la Senat, să aveţi o relaţie strânsă cu colegii deputaţi. De asemenea, trebuie să onorăm şi noi, la acelaşi nivel, atitudinea colegilor de la UNPR, comportamentul colegilor de la UNPR este exemplar, s-a văzut în toată activitatea din Parlament. Relaţiile dintre noi trebuie să fie la fel de strânse ca până acum.

Vreau să mai spun ceva, cu speranţa că putem închide unele speculaţii. Nu am în minte să îi cer premierului vreo remaniere. Categoric, nu. Remanierea este decizia premierului. Din cîte ştiu, nu are în minte aşa ceva, nici eu, nici domnul Oprea. Sunt speculaţii de presă. Ce am cerut este ca, periodic, miniştrii să facă anumite informări despre activitatea din Guvern. În ce priveşte Codul Fiscal, aţi văzut, împreună cu colegii din coaliţie am avut o discuţie bună, cu liderii celorlalte partide parlamentare şi a ieşit o formă finală a Codului Fiscal care este identică cu forma adoptată în Parlament prima dată.

O spun, de faţă cu premierul: este Codul Fiscal pe care premierul l-a înaintat în Parlament, este primul premier care a avut curajul să propună României măsuri fiscale care să genereze creştere economică. Ce am făcut noi a fost ca aceste măsuri să fie aplicate etapizat. Faptul că am avut consens politic ne dă speranţă că putem întruni un consens politic pe teme majore care trebuie să dureze în timp. Credem că un climat politic bazat pe dialog este mult mai eficient decât un război politic permanent”, a explicat Liviu Dragnea.

UPDATE Liderul deputaţilor PSD, Marian Neacşu, a declarat la intrarea în sediul PSD că doreşte să îşi menţină funcţia.

"Aşa cum este structurată configuraţia din Biroul Permanent, nu putem discuta despre pierderea vreunei funcţii, doar de stabilirea posturilor care revin fiecărui partid. Nu vreau să renunţ la această funcţie, dar sper să am un contracandidat", a spus Neacşu.

Social-democraţii au ales, de asemenea, duminică seara, noul lider de grup de la Senat, care l-a înlocuit pe socrul lui Victor Ponta, Ilie Sârbu: senatorul PSD Mihai Fifor. Dragnea, care a fost şi el prezent la şedinţă, a negat că, în şedinţa de astăzi a conducerii PSD, s-ar putea opera remanieri la nivelul Guvernului. Declaraţia sa a intervenit în contextul în care, anterior, surse social-democrate au declarat în presă că ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici s-ar afla pe lista neagră a lui Dragnea şi ar putea fi eliminat din Guvern.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite