Şedinţă PNL. Ludovic Orban şi-a anunţat candidatura oficială pentru funcţia de preşedinte: „Nu fac parte din nicio gaşcă, din nicio cooperativă, din nicio facţiune“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea PNL s-a reunit, luni, pentru a stabili detaliile privind alegerea viitorului preşedinte al partidului. Ludovic Orban şi-a depus candidatura la şefia PNL, acest pas urmând să-l mai facă Raluca Turcan şi Cătălin Predoiu.

UPDATE Ludovic Orban, după şedinţa de BPN: „Mi-am depus candidatura la funcţia de preşedinte al PNL pentru a oferi partidului  din care fac parte caracter şi identitate, forţă şi credibilitate. Ca preşedinte al partidului vreau să fiu garantul unităţii, coeziunii interne a PNl, iar obiectivul meu, în principal este să transform în mai bine PNL“, a declarat Ludovic Orban. De asemenea, acesta a subliniat că nu face parte din nicio „gască“ sau „facţiune”. „Nu fac parte din nicio cooperativă, din nicio facţiune, din nicio gaşcă, din niciun grup. Eu fac parte dintr-o echipă, iar echipa mea e întregul PNL“, a spus Orban. 

Alegeri de jos în sus

„A fost convocat in sfarsit Biroul Politic National al PNL pentru luni, 13 februarie. Scopul principal al sedintei este declansarea alegerilor in partid, de la baza spre varf. Astept hotarari care sa garanteze alegeri libere si corecte, care sa permita membrilor PNL sa isi aleaga liderii cei mai buni la toate nivelele“, scria la sfârşitul săptămânii trecute Ludovic Orban, unul din vechii liberali care ar vrea să candideze pentru şefia PNL. 

La 29 ianuarie, în urma unei şedinţe informale cu liderii judeţeni de partid, Raluca Turcan, a precizat că cel mai târziu la sfârşitul lunii iunie PNL va avea un preşedinte ales, iar aceste alegeri de vor desfăşura de „jos în sus“. 

„Eu, împreună cu secretarul general (Marian Petrache – n.r.), voi propune Biroului Permanent Naţional o variantă în care alegerile să se desfăşoare de jos în sus, de la nivelul fiecărei secţii de votare, urmând cu preşedinţii organizaţiilor judeţene şi apoi cu cei care vor candida pentru conducerea naţională a PNL. Calendarul asumat al PNL este următorul: vom face un BPN care va convoca Consiliul Naţional de Coordonare, organismul care declanşează alegerile interne. Lucrul acesta îl vom face destul de repede, însă suficient de temeinic astfel încât Convenţia (Naţională n.r.) să poată într-adevăr să fie integratoare şi unificatoare. Cred că pe final de cel târziu iunie PNL va avea o conducere legitimă şi susţinută de cea mai mare parte a membrilor PNL”, a declarat Raluca Turcan. 

De asemenea, preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, susţine cinci propuneri de modificare a statutului PNL, „pentru o mai bună funcţionalizare şi un mai mare grad de democratizare a partidului”, între care se numără şi cerinţa ca toţi candidaţii din alegeri, pe listă sau în uninominale, „să fie stabiliţi prin decizii exclusiv ale filialelor, fără imixtiunea forurilor naţionale”, potrivit unui mesaj publicat pe facebook. 

Nicolae Robu mai susţine şi ca preşedinţii la nivelurile local, judeţean şi naţional „să se stabilească prin alegeri directe, universale, la nivelul respectiv, drept de vot având toţi membrii cu cel puţin trei luni vechime în partid la data alegerilor'', cu cotizaţia la zi pe perioada de la fuziune până la finele lunii anterioare celei în care se desfăşoară alegerile.

O altă propunere se referă la candidaţii la alegeri, atât la cele pe listă, cât şi la cele uninominale, care „să fie stabiliţi prin decizii exclusiv ale filialelor, fără imixtiunea forurilor naţionale”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite