Şapte dovezi că premierul Victor Ponta nu a spus „Fă”, ci altceva

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alianţa lui Victor Ponta cu neadevărul a atins miercuri, înaintea şedinţei de Guvern, un pisc care cu greu va putea fi egalat vreodată. Premierul a negat ferm că i-ar fi adresat colegei sale de Cabinet, Doina Pană, apelativul „Fă”, deşi înregistrările audio-video mărturisesc altceva.

Dar cum înregistrările audio-video au devenit în ultima vreme parte a propagandei băsiste, care a infectat aproape toată presa română, e cazul să oferim o mână de ajutor acelor puţine oaze de jurnalism veritabil, independent, neobedient, vertical şi profesionist care au mai rămas în ţara noastră, în efortul lor de a proteja imaginea premierului de tot felul de infamii. Astfel, am identificat câteva dovezi solide că premierul Ponta nu a spus ceea ce pe nedrept i se atribuie că a spus, iar dacă a spus ceva, atunci precis a spus altceva.

1. Victor Ponta are dreptate. Aşa cum a subliniat premierul în şedinţa de Guvern, el nu a rostit respectivele cuvinte, dintr-un motiv evident, pe care tot el l-a menţionat: nu băuse whisky în ziua respectivă şi nici nu venea de pe vapor. Deci, cea mai sigură soluţie este să-l credem întru-totul pe Victor Ponta. Dacă însă avem dificultăţi în acest sens, există şi alte opţiuni.

2. A fost „mă”, nu „fă”. Expertize acustice de ultimă generaţie au dovedit deja că premierul nu a spus odiosul „Fă, Doina!”, ci mult mai blajinul „Mă, Doina”. Este vina noastră, a tuturor, că am auzit altceva, pentru că noi toţi am avut otită când eram mici şi încă avem dificultăţi în a desluşi odiosul „F” de un blajin „M”. Deci, noi suntem surzi.

3. Dragnea a zis-o, nu Ponta. Din înregistrările audio-video nu rezultă că Victor Ponta era cel care vorbea în momentul în care Doina Pană încerca să se suie în barcă.  De fapt, cel care vorbea era Liviu Dragnea, care i-a imitat vocea lui Victor Ponta, cu scopul ascuns de a-i lua postul de preşedinte al PSD şi/sau pe cel de prim-ministru. Deci, a fost lucrătură de partid.

4. Doina Pană a zis-o. La rigoare, se poate susţine chiar că Doina Pană, imitând vocea premierului, a rostit fraza incriminată, pentru a ieşi şi ea în evidenţă în presă. Chiar aşa, dacă vă întreba deunăzi cineva la ce minister e Doina Pană, aţi fi avut răspunsul imediat, fără Google? Pe când acum... Deci, a fost o bolnăvicioasă sete de imagine a unui ministru suferind mediatic.

5. S-a luat după Dragnea. Înainte de a se urca în barcă, domnul Ponta l-a auzit vorbind la telefon pe Liviu Dragnea, care discuta în contradictoriu cu o persoană necunoscută şi zicea aşa: „Tu ce faci, fă, Bombonico, acolo? Ia întinde tu masa în camera curată, că vin cu premierul şi ne e foame”. Deci, a fost o influenţă nefastă.

6. Domnul Ponta sprijină specificul local. Este binecunoscut că, spre deosebire de restul ţării, în Teleorman apelativul „Fă” nu este ceva peiorativ, ci pur şi simplu o prescutare a apelativului „Fătucă”, spus îndeobşte cu simpatie domnişoarelor tinere şi doamnelor sub o anumită vârstă. Dată fiind etatea doamnei Doina Pană, putem concluziona că domnul Ponta nu a vrut decât să-şi omagieze colega, păstrând totodată specificul local, teleormănean. Deci, a fost respect pentru tradiţii.

7. A spus „Fă ceva”, dar au tăiat ăştia la montaj. Premierul nu a spus nicidecum „Tu ce faci, fă, Doina, aicea? Aveai chef de nişte inundaţii?”, ci a spus de fapt “Tu ce faci, fă ceva, Doina, aicea! Aveai chef de nişte inundaţii?”, ceea ce înseamnă că premierul şi-a invitat colega - într-o manieră colocvială, neprotocolară - să acţioneze în conformitate cu atribuţiile de serviciu şi cu fişa postului de ministru al Apelor. Dar televiziunile propagandei băsiste au tăiat la montaj cuvântul “ceva”, cu scopul de a-l ataca politic pe premier. Deci, a fost pixelul albastru.

În lumina argumentaţiei expuse mai sus, rezultă fără umbră de îndoială că incidentul petrecut la Teleorman nu este decât o altă înscenare de presă, aşa cum a fost şi episodul cu telefoanele date de Duicu de la cabinetul premierului. Prin urmare, silit de împrejurări ostile, Victor Ponta a decis ca la viitoarele inundaţii să se dea cu barca numai prin biroul securizat de la Ministerul Apărării. Ministrul Duşa s-a declarat de acord şi de această dată, ba a declarat că pune la dispoziţie şi barca, şi niscaiva ofiţeri destoinici, cărători-împingători.

UPDATE. Constat, cu justificată mândrie profesională, că o oază din alea la care mă refeream mai sus (jurnalism veritabil, independent, neobedient, vertical şi profesionist) a ales, aseară, varianta 2. Ca martor, a fost adusă în studio ministrul Doina Pană, care evident că a spus că a fost ”mă”, şi nu ”fă”.

Din păcate, imaginaţia blogosferei n-a avut răbdare să afle adevărul absolut emis de Antena 3 şi a lansat deja în dezbatere publică imagini care fac comparaţia între ce a fost în Teleorman şi ce s-a întâmplat prin alte ţări. Iată-le:

Sursa: Cotidianul.ro. Cum abordează inundaţiile liderul nord-coreean Kim Jong-un şi liderii de la Bucureşti

image

Sursa: Cristian Tomescu blog. Cum abordează inundaţiile prinţii Marii Britanii (William şi Harry) şi liderii de la Bucureşti

image

De la aceste imagini, putem fiecare dintre noi să găsim asemănări şi deosebiri câte avem chef sau disponibilitate rebusistică...

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite