Învăţătoarea grevistă Cristiana Anghel a fost aleasă senator

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Anghel a făcut greva foamei 70 de zile Foto Adevărul
Cristina Anghel a făcut greva foamei 70 de zile Foto Adevărul

Învăţătoarea Cristiana Anghel, care a stat 70 de zile în greva foamei, a obţinut un mandat de senator în Colegiul 1 din Dolj, unde a candidat din partea USL. Obţinând  56,82 % din voturi, Anghel l-a surclasat pe principalul contracandidat, Antonie Solomn, fostul primar al Craiovei.

Învăţătoarea Cristiana Anghel a fost în greva foamei de două ori. Prima dată a intrat în greva foamei pe 26 august 2010, fiind nemulţumită de diminuările salariale din sistemul bugetar. A renunţat la acest gest 70 de zile mai târziu, la cererea Preasfinţitului Ioan.

„Nu mi-a cerut explicit să renunţ la această formă de protest, dar din vorbele dumnealui am înţeles că ar trebui să mă gândesc la starea sănătăţii mele. Acum vreau să mă refac, am nevoie de o perioadă de refacere, dar nu voi ezita niciodată să o iau de la capăt sau să recurg la alte mijloace pentru a îndepta lucrurile“, declarar Cristiana Anghel la acea vreme.

 Anul acesta, în luna iulie, Cristina Anghel a intrat din nou în grevă. Motivul: se simţea „atacată“ de Comisia Europeană. Mai exact, Anghel condamna atitudinea şi cerinţele Comisiei Europene faţă de „poporul român“.

„În momentul în care îmi faci lista cu ce trebuie să fac, în momentul în care îmi faci cvorum, în momentul în care îmi propui nişte lucruri pe care Constituţia mea nu le prevede, îţi depăşeşti cu foarte mult calitatea ta de preşedinte al Comisiei Europene“, declarat învăţătoarea pentru Antena 3.

USL a obţinut în Dolj toate cele 15 mandate de parlamentar, cu un procent de peste 65 %, conform centralizării finale a rezultatelor oferite de Biroul Electoral Judeţean Dolj.




Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite