Între tâmpenie şi iresponsabilitate

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-ministrul României confundă capitala Letoniei cu cea a Estoniei în timpul vizitei oficiale la Riga. Preşedintele Parlamentului conduce o maşină de sute de mii de euro primită cadou de la unul dintre fugarii daţi în urmărire de Interpol.

Un ministru a fost agent KGB. 

Unul dintre cei mai importanţi oameni ai PSD a câştigat zeci de milioane din afaceri cu primăria Bucureştiului. 

Primarul Capitalei, şantajat de patronul postului de televiziune la care a lucrat. 

Bona preşedintelui Senatului a fost numită secretar de stat. 

Consiliera premierului din partea ALDE nu a terminat liceul, este analfabetă funcţional şi are un masterat la Academia de Securitate. 

Opt miniştri din actualul guvern, plagiatori dovediţi. 

Lideri importanţi ai PSD, implicaţi într-un scandal de corupere de minore.

Nici una dintre breaking-news-urile de mai sus nu este adevărată. Toate par, însă, cât se poate de credibile.

România ar putea lejer să fie una dintre cele mai bogate, dacă nu cea mai bogată ţară din Europa, numai dacă am fi în stare să valorificăm resursele nelimitate de prostie, tupeu şi şmechereală ale elitelor noastre politice. 

În acest fel, doamna Viorica Vasilica ar fi un motiv de mândrie naţională, Liviu Dragnea, un model demn de urmat de lideri politici gen Macron şi Angela Merkel, iar Codrin Ştefănescu ar putea deveni şi el util oricărei ţărişoare doritoare de medicamente bio împotriva poftei de mâncare.

Scandalul cu puştoaice din hotelul lui Negoiţă pare a fi complet uitat de milionul de PSD-işti gata să iasă pentru a susţine familia tradiţională a domnului Dragnea şi a fostei amante devenite acum, oficial, iubită.

Presupusele îmbogăţiri demne de serialul „Narcos“ ale lui Dragnea şi ale baronilor PSD - pe cât de stridente, pe atât de ignorate – sunt trecute cu vederea şi de cei care i-au votat, dar şi de cei care nu au catadicsit să meargă la vot.

Legăturile domnului Meleşcanu cu fostul pact de la Varşovia şi ale altor oameni influenţi din coaliţia PSD-ALDE cu fostele structuri de securitate, precum şi promovarea absolut greţoasă a acestora la postul de televiziune al celui mai cunoscut fost turnător securist par a fi şi ele calităţi şi nu probleme ale celor care ne conduc.

Avem zeci de exemple de nepotism mârlănesc, începând de la fata lui Daea, angajată la minister, până la fata baronului PSD unsă ministru al Sportului fără ca asta să pară a fi un subiect problematic pentru o bună parte a compatrioţilor noştri. Avem sute de oameni de o prostie înfiorătoare ajunşi în poziţii de conducere în administraţia publică, la nivel naţional sau local, şi mii de români peste care a pogorât un extraordinar noroc de a fi exact la locul sau cifra potrivită la orice licitaţie sau achiziţie făcută de statul reprezentat de  rudele lor.

Plagiatorii, şmecherii, mârlanii, inculţii şi hoţomanii reprezintă majoritatea celor care ne conduc, oameni care au fost votaţi în poziţiile în care sunt de compatrioţii noştri.

Să ne imaginăm că situaţia actuală nu se datorează nouă, ci „tâmpiţilor“ care votează altfel de cum am vrea noi este o dovadă de aroganţă şi, mai ales, de iresponsabilitate, aşa cum este şi ideea să te „pişi pe el de vot“ sau de luat jucăriile şi plecat din ţară.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite