Întrebări despre România: (I) PSD conduce România!!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cine din PSD conduce PSD?! Cât din România este condusă …? Unde? Cum? Cu ce interese? Cât de amestecate sunt interesele pe care le onorează cei care pretind că guvernează ţara sub PSD? Care sunt ţintele reale? Recunoscute? Asumate? Susţinute? Finalizate...

O bună parte din populaţie votează PSD?

Pentru ce anume susţin românii PSD? Ceilalţi, care votează cu opoziţia, fac şi ei parte din populaţia bună a României? De ce ar fi buni cei care se opun PSD? Chiar mai buni…

Pe cine reprezintă efectiv PSD-ul, în structurile puterii? Votul primit de la săraci? De ce nu?! Votul primit de la noii îmbogăţiţi? În ce mod?! Câţi bogaţi sunt cei care susţin şi se folosesc, prin relaţii privilegiate, de PSD?! Mai există sindicalişti în PSD? Ce au ajuns cei din "primul val"? Ce este "de stânga" în funcţionarea PSD? În guvernarea PSD-istă?! Prin persoane (personalităţi…), prin comportamentul liderilor PSD, prin cei care se dau în spectacol ca PSD- işti? Avem “stânga” în România?!! Când am avut ultima oară?

Sunt "tinerii" PSD-işti un nou val? Sau sunt simple clone ale "bătrânilor"? Prospături, pregătiţi şi porniţi să ducă mai departe "cauza"?! Dar la fete, cum stau? June entuziaste, neveste, fiice, tovarăşe de companie, ofiţeri acoperiţi, veterane, şomere…

Cine se aliază cu PSD?! Oricine! Ce câştigă şi ce pierd cei care se împreunează cu PSD-ul?! Au acces efectiv la "camera cu bani", la pârghiile reale ale puterii?! Dacă da, cât de PSD-işti devin în scurt timp?! Poţi să fii aliat cu PSD-ul fără să ajungi "PSD-ist"?! Dar cei care, ulterior, se dezic?... În cât timp se de-PSD-rizează?...

Capacitatea PSD-ului de a absorbi traseişti este nelimitată! Ea constă în lipsa oricărei bariere interne legate de identitate, identificare cu grupuri sociale, asumare de ţinte strategice, afiliere ideologică şi alte complicaţii inutile pentru diverşi frustraţi, parveniţi sau simpli plezirişti într-ale politicii. Nu cumva, în mod indirect şi involuntar, PSD-ul îndeplineşte astfel  o funcţie de asanare a mediului politic, a celorlalte formaţiuni politice, adunând în intervale marcate de incertitudine, fantome politice?! Sunt puţini cei care părăsesc PSD-ul. Nu vor, nu au unde?! Poate doar la puşcărie…

Când reprezintă România la Bruxelles, europarlamentarii PSD, reprezintă şi puşcăriaşii partidului?!

La ce folosesc "baronii" în PSD? Cum folosesc baronii PSD-ul?! Există cineva deasupra baronilor în PSD?! Baronizarea deplină a PSD-ului a avut loc de ani buni, cât va rezista această formulă în următorul deceniu?! Fără baroni, ar exista PSD? Fără PSD, ar exista baroni?! Sunt “baronii” PSD superiori baronilor din celelalte partide? Prin ce?! Popularitate (tupeu), influenţă (corupţie), avere (pe stânga…), dosar penal (pluralism)…

În viitorul apropiat, posibil, aproape sigur ce ar fi mai rău pentru PSD:

· continuarea dezvăluirilor, a punerilor sub anchetă, acuzare, judecare şi eventual condamnare a tot mai importanţi reprezentanţi şi lideri? Prin aceasta se instalează rapid un declin la nivelul puterii, al influenţei şi de ce nu, a prestigiului public, poate chiar a voturilor primite?

· sau dimpotrivă? Toate aceste "necazuri" personale devin o veritabilă decantare internă, imposibilă prin funcţionarea uzuala a bucătăriei de partid, convertită la jocuri de culise, de interese, corupţie ş.a.m.d.? Cât de departe va ajunge “curăţenia de primăvară” in PSD?!

Nu cumva, justiţia română, exercitându-şi rolul public şi funcţiile instituţionale, realizează, prin consecinţe, o repoziţionare internă a celui mai important, influent şi popular partid politic din România?!

Are PSD duşmani? Pe cine consideră PSD-iştii adversari?! De cine se tem? De cine nu se tem dintre cei ce le fac rău pe îndelete…?

2014 este, ar putea fi, şi un an electoral în România. Majoritatea sondajelor indică PSD ca un învingător detaşat. Asta spune multe despre România. Cei mai mulţi europarlamentari PSD, rămân pe poziţie. Cel mai favorit pentru Preşedenţie ar putea fi "şarpele cu ochelari"- chiar Victooor Ponta! Dacă se bagă… Dacă prinde alegerile… Sau nu, preferând familia…

2014 nu este însă un an electoral obişnuit, banal. Ar putea fi fatal. Se îngrămădesc şi unii şi alţii. La PSD meniul rămâne cel cunoscut?! Mitinguri pompoase cu lideri care sparg sondaje de casă, distribuiri de pungi alimentare şi întruniri curat tovărăşeşti?!! Multe alte evenimente sensibile intră pe ţeavă. Câte vor fi neplăcute, surprinzătoare, grave, pentru PSD?! Ce va conta cu adevărat în lălăiala electorală care urmează?

Câte eşecuri, dezvăluri, imprizonări vor marca sezonul electoral şi câte ar putea avea consecinţe la nivelul unor persoane-cheie şi, de ce nu, un ecou public în opţiunile electorale la nivelul populaţiei?!

“PSD-2014” nu este decât ambalajul unui pachet de evoluţii, stări toxice acumulate în timp. Sursele sunt multiple. Factorii implicaţi includ pe mulţi din cei care s-au pendulat în structurile de putere (sau de reprezentare) ale statului. Li se adaugă noile promoţii de parveniţi, calificaţi la zi, disponibili cu contribuţii substanţiale la confruntarea individuală si de grup pentru o nouă poziţionare într-o lume în formare, marcată de incertitudine şi instabilitate, dar şi de oportunităţi îndoielnice si succesuri efemere.

Câţi veterani PSD-işti vor supravieţui victoriei finale?! Şi cum va fi PSD-ul în 2015?

Prin ce va rămâne PSD in istoria României? Prin cine? Câţi la errata?... Dacă, de fapt, PSD prin istoria sa, prin performanţele şi eşecurile sale, nu este cumva cea mai corecta expresie a “României care este” după căderea comunismului?! De ce strâmbăm din nas? Să strâmbăm din suflet!

Ce va mai fi la fel, în România, în 2020?! Ce va fi altfel?!!!!

(va urma)

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite