Întâlnire Iohannis-Poroşenko. Preşedintele Ucrainei va face o vizită în România anul acesta

Întâlnire Iohannis-Poroşenko. Preşedintele Ucrainei va face o vizită în România anul acesta

Klaus Iohannis Petro Porosenko vizita Kiev 17 martie 2015 FOTO presidency.ro

Preşedintele Uncrainei, Petro Poroşenko, face o vizită oficială în România anul acesta, potrivit unui comunicat de presă emis de Administraţia Prezidenţială, după o întrevedere pe care preşedintele Klaus Iohannis a avut-o sâmbătă cu omologul său la Conferinţa de securitate de la Munchen.

Ştiri pe aceeaşi temă

"În cadrul discuţiilor, cei doi înalţi demnitari au abordat câteva dintre principalele aspecte de pe agenda bilaterală, inclusiv în perspectiva vizitei oficiale pe care Preşedintele Ucrainei o va întreprinde în România în acest an. Convorbirile au evidenţiat progresele deja înregistrate pe anumite dosare bilaterale şi dorinţa ambelor părţi de a avansa în implementarea proiectelor comune aflate în derulare", potrivit comunicatului de presă.

De asemenea, Iohannis a reiterat sprijinul pentru suveranitatea, independenţa şi integritatea teritorială a Ucrainei şi a subliniat importanţa implementării depline a Acordurilor de la Minsk pentru soluţionarea crizei.

Preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul panelului cu tema "Între reasigurare şi reangajare? Viitorul NATO", a spus că zona Mării Negre se dovedeşte a fi crucială atât pentru securitatea regională, cât şi pentru întreaga securitate euroatlantică, în actualul context geopolitic.

Preşedintele se află în perioada 10 – 14 februarie într-o deplasare la Conferinţa de securitate de la Munchen, în programul său fiind prevăzute şi întâlniri bilaterale cu mai mulţi oficiali europeni.

"Aflată la cea de-a 52-a ediţie, această manifestare este considerată cel mai relevant forum internaţional pe tema politicii de securitate, care reuneşte anual înalţi oficiali şi analişti politici", potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările