Început de „consens politic“: Iohannis lansează atacuri în rafală la adresa PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presidency.ro
FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat un val de atacuri la adresa PSD cu ocazia încheierii  „Acordului Politic Naţional pentru consolidarea parcursului European“,  semnat de preşedinte şi de liderii formaţiunilor din Opoziţie: preşedintele PNL, Ludovic Orban, preşedintele USR, Dan Barna, preşedintele Pro România, Victor Ponta, şi preşedintele PMP, Eugen Tomac.

În deschiderea ceremoniei, şeful statului a subliniat că în 26 mai românii au votat „împotriva atacului nemernic asupra Justiţiei“ şi că PSD „nu s-a schimbat“ în urma rezultatului de la europarlamentare, în timp ce, pe de altă parte, le-a mulţumit partidelor de Opoziţie că au acceptat să semneze pactul.

„La alegerile europarlamentare formaţiunile pro-europene au primit voturi multe şi au avut rezultate bune, foarte bune, iar formaţiunile care au încercat să demonizeze Uniunea Europeană, formaţiunile care constant au atacat independenţa justiţiei, formaţiunile care au construit o guvernare lamentabilă, mai exact PSD şi ALDE, au fost drastic sancţionate de electorat, şi pe bună dreptate“, le-a transmis Klaus Iohannis liderilor politici aflaţi la Cotroceni. Preşedintele a explicat că PSD nu s-a schimbat în urma europarlamentarelor, că a rămas doar cu „aparenţa”, că urmăreşte în continuare aceleaşi obiective şi că răspunsul privind semnarea acordului a fost „practic un refuz”.

Preşedintele indică formula alternativă la PSD

Într-o retorică similară celei din campania pentru referendum şi europarlamentare, Iohannis i-a încurajat pe români să iasă la vot şi la următoarele trei scrutine pentru a continua „să dea lecţii PSD-ului fiinccă PSD nu a înţeles. Din cauza PSD-ului România nu s-a dezvoltat mai mult şi nu se dezvoltă nici acum mai mult”, a mai spus liderul de la Cotroceni. Mai mult, acesta a indicat faptul că cele patru partide prezente la eveniment ar reprezenta o variantă la actuala guvernare. Ceea ce nu a menţionat Iohannis e că cele patru formaţiuni nu pot forma în prezent o majoritate parlamentară, acestea fiind la aproape 50 de voturi de aceasta.

Săgeata lui Ponta

Orban, Barna şi Tomac au mers pe o linie similară de critici ale PSD, în timp ce Victor Ponta a avut grijă să-şi nuanţeze discursul. „Vă rog să nu fiţi supăraţi pe social-democraţi şi pe oamenii de stânga care sunt proeuropeni. Liderii PSD sunt trecători. Şi le-am spus tuturor că, uitându-mă în Europa, după 20 de preşedinţi de dreapta, în 2024 va fi în sfârşit şi un preşedinte de centru-stânga şi am venit să pregătim momentul“, le-a spus Ponta celor prezenţi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite