Începe scandalul în USR-PLUS. Florina Presadă cere demisia lui Barna pentru scorul „dezastruos” de la parlamentare: Aroganţa voastră ne-a adus aici!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Barna Inquam Photos/Lavinia Cioaca
Dan Barna Inquam Photos/Lavinia Cioaca

Senatorul USR Florina Presadă a venit luni dimineaţă cu un mesaj critic la adresa aripei Barna din USR-PLUS, pe care o acuză pentru scorul „dezastruos” de la parlamentare. „Domnilor Barna, Năsui, Ghinea, Voiculescu şi cei care sunteţi în această gaşcă, aroganţa voastră şi nepotismul ne-au adus aici!”, notează aceasta. Presadă mai e de părere că doar demisia aripei Barna mai poate arăta „că nu facem politică în interesul găştii din partid”.

Deşi liderul USR Dan Barna afirma ieri, după exit-pollurile de la ora 21.00 că scorul USR-PLUS la alegerile parlamentare 2020 este unu „istoric”, senatoarea Florina Presadă îl contrazice.

„Un scor dezastruos pentru Alianţa USRPLUS. La fel ca toate celelalte rezultate electorale de la europarlamentare încoace. Şi acelaşi refuz al realităţii din partea conducerii partidului.

Domnilor Barna, Năsui, Ghinea, Voiculescu şi cei care sunteţi în această gaşcă, aroganţa voastră şi nepotismul ne-au adus aici! Absenteismul tot de aici ni se trage, nu numai rezultatul electoral mic. Alegătorii noştri şi românii ne-au citit, nu îi putem păcăli cu vorbe goale””, scrie Florina Presadă pe Facebook.

Aceasta subliniază că rezultatul USR-PLUS este rezultatul „politicii de gaşcă” a echipei Barna, şi e de părere că alegerile nu au fost câştigate de PSD sau PNL, ci pierdute de USR-PLUS.

„Ăsta e rezultatul politicii voastre de gaşcă, bazată pe suspendări şi excluderi, pe marginalizarea oricărei voci critice şi promovarea oamenilor loiali găştii de la conducere, fără niciun fel de interes pentru oameni şi alegători. Încercaţi o minimă asumare, domnilor, măcar în ultimul ceas. Din respect pentru români, pentru alegători. Partidul ăsta nu e al vostru sau al meu, e al lor!

Aceste alegeri au fost pierdute de USRPLUS, nu câştigate de PSD sau PNL. Votanţii USRPLUS vor un alt fel de politică. Meritocratică. Nu-i poţi obliga pe români să voteze, e dreptul lor democratic să nu voteze dacă simt sau cred că nu au ce sau de ce să voteze”, a adăugat senatoarea.

Mai departe, Florina Presadă a cerut demisia conducerii, precizând că este singura modalitate prin care formaţiunea poate arăta că nu face politică în interesul găştii din partid. 

„Demisia voastră şi promovarea meritocraţiei şi democraţiei interne sunt singurele modalităţi prin care putem arăta că nu facem politică în interesul găştii din partid. Asta aşteaptă susţinătorii noştri”, a mai subliniat Presadă.

Vezi şi: Barna, întrebat dacă-şi dă demisia după rezultatul USR-PLUS de la parlamentare: Sunt un luptător, nu o să renunţ

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite