Începe războiul în PSD. Vasile Dâncu: „Mihai Tudose e o conservă, un pion otrăvit. A trădat România. Claudiu Manda, pretorian al lui Dragnea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasile Dîncu afirmă, într-un interviu acordat transilvaniareporter.ro, că Mihai Tudose e un politician care şi-a trădat ţara “atunci când nu l-a primit pe Premierul Japoniei“. Despre Claudiu Manda, Vasile Dâncu susţine că a funcţionat ca “pretorian” al lui Liviu Dragnea şi apoi al Vioricăi Dăncilă, “lideri pe care i-a abandonat înainte de al treilea cântat al cocoşilor”. Manda şi Tudose încearcă să blocheze revenirea lui Dâncu în PSD.

”Am fost şi eu surprins să văd acest atac. La început am crezut că este vorba de o scăpare, de o enervare de moment, generate de întrebările moderatorului, dar am văzut apoi ca s-a încercat o dezvoltare a atacului prin diferiţi pupili şi lefegii. Am aşteptat să văd ce resurse are această campanie şi mi-am dat seama că este destul de puţin influent acest grup de la Craiova, mai degrabă se chinuie să-şi facă simţită prezenţa, după ce au funcţionat ca şi pretorieni ai lui Liviu Dragnea şi apoi ai Vioricăi Dancila, lideri pe care i-au abandonat înainte de al treilea cântat al cocoşilor. Cred că Mihai Tudose şi Claudiu Manda au încercat să zădărnicească o parte din eforturile lui Marcel Ciolacu de a realiza alianţe electorale şi alianţe în Parlament împotriva PNL. Atacul la Victor Ponta este o încercare de a lăsa PSD fără soluţia unei alianţe politice cu PRO România şi aceasta îi avantajează doar pe adversarii politici. Un PSD izolat în Parlament şi în viitoarele alegeri, este o victimă sigură”, a declarat Vasile Dâncu.

“Apoi, dacă mă uit la Mihai Tudose şi ultimele lui evoluţii pot să-mi explic mai bine acţiunile Domniei sale. Cei care spun că este o «conservă» cred că au dreptate şi se bazează nu doar pe traseismul ciudat din ultima vreme, dar mai ales pe trădările sale. În primul rând, a trădat partidul când a ajuns în funcţia de Prim Ministru, servind alte interese, motiv pentru care CEX-ul la demis, după doar câteva luni. Să nu uităm apoi că a trădat România atunci când nu l-a primit pe Premierul Japoniei care, după cinci decenii de eforturi diplomatice, a venit, în sfârşit, în România. A fost o adevărată ruşine naţională pe care nu o să o putem şterge decenii de acuma încolo. A trădat PSD trecând la partidul lui Victor Ponta care l-a facut parlamentar european, dar, în scurt timp, cei care îl manevrează din spate l-au pus să organizeze voturile necesare pentru guvernul Orban. A făcut-o trădând din nou, şi PSD, şi PRO România. La scurt timp, cred că a primit o nouă misiune, să se întoarcă în partid şi să organizeze bătălia electorală. Pare un non sens: cel care acum trei luni a pus guvernul Orban, vine să conducă competiţia electorală împotriva lui Orban şi PNL.

Cred că suntem într-o situaţie penibilă dacă acceptăm că un om care face jocurile adversarilor politici să conducă o campanie sau să aibă pretenţia să facă selecţia candidaţilor, cum a declarat, să dea note de moralitate sau pentru performanţă electorală. Cred că ar fi mai cinstit să-i cerem lui Ludovic Orban să dea un membru PNL care să gestioneze campania electorală a PSD, aşa măcar ştim o treabă şi putem să ne ferim. Îmi pare rău, dar Mihai Tudose este, în acest moment, un pion otrăvit, el şi firavul lui grup, interesaţi doar de jocurile politice locale”, a adăugat Vasile Dâncu. 

Mihai Tudose s-a enervat marţi seară, într-o emisiune TV, în momentul în care a fost adus în discuţie numele lui Vasile Dâncu pentru revenirea în PSD. 

Fostul premier s-a arătat total nemulţumit de rezultatele obţinute de Dâncu la Cluj şi a arătat că acesta nu mai este membru PSD. “Eu nu am amintiri cu un rezultat spectaculos la Clujul ăla, dimpotrivă, înfrângerile au fost spectaculoase. Cu teoria stăm bine, practica ne omoară”, a afirmat Mihai Tudose.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite