Încep tensiunile pe buget la Primăria Sectorului 1. Dinu Gheorghe: Invit autorităţile să se autosesizeze în legătură cu rapoartele de la Curtea de Conturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clotilde Armand FOTO Inquam Photos George Călin
Clotilde Armand FOTO Inquam Photos George Călin

Dinu Gheorghe, consilierul local PNL al Sectorului 1, a scris într-un mesaj pe Facebook că este ameninţat de primarul de sector şi consilierii USR cu un dosar penal pentru blocarea bugetului. Consilierul a prezentat  însă răspunsul primit de la Curtea de Conturi, care arată că primăria nu a respectat principiul contabilităţii pe bază de angajamente, fapt ce are drept consecinţă întocmirea unor situaţii financiare neconforme.

„Am fost acuzat de către conducerea USR Sector 1 (de Clotilde Armand şi acoliţii Dragos Constantin şi “bine-informatul” Ionel Stoica) că blochez votarea bugetului Sectorului 1. De asemenea, sunt ameninţat şi cu o plângere penală care va fi făcută, chipurile, de consilierii USR.De ce? Pentru a pune presiune pe mine, să îmi exprim votul în comisia de buget”, a scris Dinu Gheorghe pe Facebook. 

Consilierul a anunţat că a convocat o şedinţă la care este invitat şi primarul Clotilde Armand pentru a răspunde întrebărilor  cu privire la legalitatea bugetului. „Şedinţa pe care tot eu, în spiritul transparenţei si al legii, am convocat-o astăzi, şedinţă la care este invitată şi Clotilde Armand, să răspundă la întrebări ce ţin de legalitatea acestui buget. Poate de data aceasta ne onorează cu prezenţa”, a mai completat consilierul. 

„Dacă tot au “rezolvat” toate probleme sectorului şi acoliţii primarului catastrofă o “laudă” necontenit pe Clotilde Armand pentru “multele proiecte puse in practică” de când a preluat mandatul, îi invit pe scriitorii cu mult timp liber din USR să:

1. Facă adrese şi plângeri împotriva primarului care blochează proiectele de Consiliu Local.

2. Să facă adrese şi plângeri împotriva primarului, care nu a bugetat facturi restante la 31.12.2020, nedeclarând practic arierate şi afectând bugetul naţional”, a mai scris Dinu Gheorghe. 

Consilierul a invitat „autorităţile statului să se autosesizeze în legătura cu rapoartele de la Curtea de Conturi. „Să încheiem odată mascarada de la Primăria Sectorului 1 a primarului Armand.Găsiţi ataşat comunicarea Curţii de Conturi care atestă modul în care primarul Armand conduce primăria: după legile proprii, fără pic de respect pentru legile României sau pentru cetăţenii din Sectorul 1”, a mai transmis consilierul local.

În mesajul său, Dinu Gheorghe ataşat răspunsul pentru adresa pe care a transmis-o Curţii de Conturi, care artă că în urma verificărilor s-a constatat că nu a fost respectat principiul contabilităţii pe bază de angajamente, cu consecinţa întocmirii unor situaţii financiare neconforme şi implicit a neraportării unor plăţi restante/arierate. 

poza dinu gheorghe
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite