Încă un moment greu pentru liberali. Condamnarea lui Tudor Chiuariu, încă un punct critic pe agenda PNL

Încă un moment greu pentru liberali. Condamnarea lui Tudor Chiuariu, încă un punct critic pe agenda PNL

Tudor Chiariu este preşedintele Comisiei Juridice de la Senat FOTO Arhiva Adevărul

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri că situaţia liberalului Tudor Chiariu, care a fost condamnat astăzi la trei ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, va fi analizată în cadrul Delegaţiei Permanente care va avea loc săptămâna viitoare. Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, speră ca Tudor Chiariu va rămâne alături de PNL în continuare.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Eu nu comentez sentinţe judecătoreşti. Am observat că există confuzii la unii comentatori şi politicieni. Am făcut comentarii şi poate o să fac comentarii despre tot felul de cauze, dar nu am comentat niciodată o sentinţă judecătorească, indiferent de ceea ce cred despre ea“, a declarat liderul PNL Crin Antonescu.

Întrebat dacă PNL va lua în discuţie situaţia lui Chiuariu la Delegaţia Permanentă a partidului din 1-2 februarie, Antonescu a răspuns: „Da, sigur că vom discuta“.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a declarat vineri că liberalii nu comentează decizia instanţei în cazul senatorului Tudor Chiuariu, dar speră ca acesta "să depăşească momentul personal greu şi să rămână alături de PNL".

În ciuda deciziei judecătoreşti, purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, speră că Tudor Chiuariu va rămâne alături de PNL în continuare.

„Liberalii nu se pronunţă asupra niciunei decizii a instanţelor, indiferent pe cine ar viza. Cu toate acestea, nu pot să nu spun că este regretabil din punct de vedere uman că cineva trăieşte astfel de evenimente. În calitatea sa de preşedinte al Comisiei juridice din Senat şi de membru al Comisiei de revizuire a Constituţiei, activitatea lui Tudor Chiuariu este una a cărui profesionalism şi eficienţă nu au fost niciodată contestate. Nu comentăm decizia justiţiei în niciun fel, dar sperăm că Tudor Chiuariu va avea puterea să depăşească momentul personal greu şi să rămână alături de PNL“, a spus şi Pocora, pentru Mediafax.

Fostul ministru al Justiţiei, Tudor Chiariu, a fost condamnat definitiv la trei ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, fiind acuzat că ar fi ajutat la trecerea ilegală a unui imobil din patrimoniul Poştei Române în cel privat.

 
  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările