Încă un ministru PSD este de partea lui Tudose în conflictul cu Dragnea: Şeful Guvernului ştie cu ce miniştri poate lucra şi ce oameni nu corespund exigenţelor lui

Încă un ministru PSD este de partea lui Tudose în conflictul cu Dragnea: Şeful Guvernului ştie cu ce miniştri poate lucra şi ce oameni nu corespund exigenţelor lui

Mircea Dobre

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, este şi el de partea lui Mihai Tudose în conflictul cu Liviu Dragnea. Dobre spune că premierul trebuie să aibă libertatea de a schimba miniştri, dacă aceştia nu corespund exigenţelor lui. Mircea Dobre este al doilea ministru care şi-a anunţat susţinerea pentru Tudose, după Felix Stroe, ministrul Transporturilor. Potrivit unor surse politice, Dragnea va forţa, luni, în CEX, demisia premierului.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Mă aştept ca în viitorul CExN să discutăm mai mult despre modalităţile prin care acest guvern să funcţioneze şi mai bine decât a funcţionat până în prezent, despre ceea ce putem aduce în plus pentru România şi pentru toţi românii, indiferent dacă ne-au dat votul încrederii lor sau încă nu au făcut acest lucru, în speranţa că la finalul mandatului nostru vom avea mai mulţi susţinători în rândul românilor şi vom putea face mai mult pentru România.

Guvernul este unul politic, dar cred că premierul trebuie să fie în orice situaţie şeful guvernului – aşa cum este perceput de alegători, prezentat de mass-media şi acuzat, dacă este cazul, atunci când există eşecuri. Şeful Guvernului ştie cu ce miniştri poate lucra şi ce oameni nu corespund exigenţelor lui de lider, la fel cum se întâmplă într-o companie care trebuie să producă pentru a exista pe piaţa liberă. Dacă privim România ca pe o companie, trebuie să înţelegem necesitatea de a avea acea organizare care să ne ajute să o conducem spre atingerea obiectivelor pe care ni le dorim cu toţii.

Am convingerea că avem responsabilitatea şi maturitatea politică necesare pentru a face aceste lucruri şi pentru a demonstra că prioritatea noastră este România şi cetăţenii acestei ţări. Suntem încă la început de drum pentru a restabili încrederea românilor în clasa politică, iar premierul Mihai Tudose a demonstrat că cetăţenii acestei ţări vor să fie conduşi de un lider care le înţelege problemele şi caută rezolvarea corectă, fără a face jocuri politice şi fără a lua decizii pripite. Am putea să facem toţi acelaşi lucru şi să muncim pentru binele românilor şi al României“, a scris Mircea Dobre pe Facebook. 

Şi preşedintele PSD Constanţa, Felix Stroe, care ocupă şi funcţia de ministru al Transporturilor, este de partea premierului Mihai Tudose în disputa cu Liviu Dragnea. „Partidul suntem noi. Nu e normal să decidă doar o mână de oameni“, susţine Stroe.

Surse politice au declarat pentru „Adevărul“ că e „foarte probabil“ ca preşedintele PSD Liviu Dragnea să convoce luni Comitetul Executiv al PSD pentru a tranşa soarta premierului Mihai Tudose. Potrivit surselor citate, Dragnea îi va cere demisia premierului, în condiţiile în care are majoritate în CEX, forul extins de conducere al PSD.

citeste totul despre: