Încă o mare surpriză: USR a ieşit pe primul loc la Craiova, fieful Olguţei Vasilescu. „Alianţa 2020 va da viitorul primar al Craiovei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cuplul Olguţa Vasilescu-Claudiu Manda a pierdut alegerile în Craiova
Cuplul Olguţa Vasilescu-Claudiu Manda a pierdut alegerile în Craiova

Alianţa USR – PLUS a câştigat alegerile în municipiul Craiova, cu câteva mii de voturi peste PSD, susţin surse politice pentru Adevărul. Mai sunt trei secţii de numărat, însă rezultatul final nu mai poate fi inversat. În judeţul Dolj, PSD a ieşit pe primul loc, urmat de PNL şi Alianţa 2020. Potrvit unor surse din PSD, rezultatul votului din Craiova a dat peste cap planul Liei Olguţa Vasilescu de a candida la şefia PSD.

Municipiul Craiova

  • USR PLUS – 34.790 de voturi
  • PSD – 31153 de voturi
  • PNL – 25.055

Judeţul Dolj

  • PSD 40%
  • PNL 22%
  • USR PLUS 17%

„Este prima dată când o forţă politică nouă, tânără câstigă Craiova. Ni s-a spus că este imposibil, că nu putem să batem PSD aici. Şi am învins. Am luat 35 000 de voturi. Alianţa USR-PLUS va da viitorul primar al Craiovei Victoria nu este a noastră, este a craiovenilor care au votat schimbarea. Craiovenii au ales speranţa în locul fricii de PSD. Craiovenii au ales un altfel de a face politică, sătui de compromisurile, înţelegerile pe sub masă, complicităţile de afaceri ale vechilor partide. În judeţ, ne-am triplat voturile în urbanul mic şi în rural, semn că presiunile, şantajul şi ameninţările PSD nu au mai funcţionat. Oamenii au văzut că noi avem curaj să ne batem cu PSD şi la Botoşeşeti Paia şi au căpătat şi ei curaj. Până acum, nimeni nu s-a bătut aşa cum am făcut-o noi în comunele din Dolj. La Malu Mare, am luat 500 de voturi, la Băileşti am obţinut 750 de voturi, la Calafat 880 de voturi“, a spus deputatul USR Dolj Claudiu Prisnel într-o declaraţie pentru Adevarul. 

PNL se situează pe primul loc în urma alegerilor europarlamentare, conform rezultatelor parţiale prezentate luni de Biroul Electoral Central. Datele centralizate până luni la ora 10.23 indică următoarele rezultate: PNL - 26,23%, PSD - 23,68%, USR PLUS - 20,51%, Pro România -7,01%, UDMR - 6,07%, PMP - 5,55%.

Citeşte şi:

Preşedintele PSD Suceava le cere demisia lui Liviu Dragnea şi Codrin Ştefănescu: „Ce aţi făcut voi îmi provoacă dispreţul”

Rezultate provizorii la votul din diaspora: PSD, depăşit de independentul George Simion

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite