VIDEO A ajuns la timp. Dăncilă s-a întâlnit cu Juncker la aeroport, după ce l-a aşteptat o oră

VIDEO A ajuns la timp. Dăncilă s-a întâlnit cu Juncker la aeroport, după ce l-a aşteptat o oră

Viorica Dăncilă a reuşit să ajungă la întâlnirea cu Jean Claude Juncker FOTO gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit azi cu şeful Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, la Aeroportul Băneasa, înainte ca oficialul european să plece din România. Ieri, premierul a ratat întâlnirea cu Juncker, fiind blocată în trafic. Liderul european a aşteptat-o câteva minute la Aeroportul Băneasa, după care a plecat. Azi, Viorica Dăncilă a fost cea care l-a aşteptat pe Juncker.

UPDATE Guvern: „Cei doi oficiali au avut o discuţie cordială, al cărei subiect central a fost pregătirea viitoarei Preşedinţii române a Consiliului Uniunii Europene. Şeful executivului a reafirmat angajamentul său pentru asigurarea unui mandat de succes, orientat către aducerea Uniunii mai aproape de cetăţeni şi asigurarea unităţii şi coeziunii între statele membre“. 

Guvernul a publicat imagini fără sonor de la întâlnire. 


UPDATE Premierul Viorica Dăncilă a ajuns la aeroport la ora 11:55. În schimb, preşedintele CE nu a mai ajuns la ora 12:30, cum era programat iniţial, ci la 13:00.

FOTO gov.ro

***

Unul dintre oficialii prezenţi ieri la aeroport au povestit  pentru „Adevărul“ filmul evenimentelor. „Aeronava cu care a venit în România şeful CE chiar a mers mai uşor pe pistă după aterizare, pentru că Dăncilă era blocată în trafic. Apoi coloana SPP a mai dat o tură de pistă, după care a ieşit în faţa Aeroportului, unde a mai dat o tură de rond, poate-poate apare. N-a apărut, aşa că Juncker a decis să plecăm“, au povestit surse oficiale pentru Adevărul.

Gafa este cu atât mai ruşinoasă cu cât Viorica Dăncilă a insitat să aibă o întrevedere cu şeful Comisiei Europene, care a venit la Bucureşti invitat de preşedintele Klaus Iohannis, deci fără nicio legătură cu Guvernul

Vinovaţii Guvernului: SPP şi Delegaţia CE în România

„Urmare a unor informaţii publicate în spaţiul public referitoare la aşa zisa întârziere a premierului Viorica Dăncilă la întâlnirea cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, Biroul de presă al Guvernului face următoarele precizări:

Protocolul Guvernului României a fost informat de Reprezentanţa Delegaţiei Comisiei Europene în România că aeronava cu care se deplasează în România preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker va ateriza pe Aeroportul Băneasa, la ora 18.30, informaţii confirmate de documentele oficiale primite de la Bruxelles.

Premierul Viorica Dăncilă a plecat la ora 17.30 de la Palatul Victoria spre Aeroportul Băneasa.
La ora 17.40, Protocolul Guvernului a fost anunţat de către directorul Aeroportului Băneasa că aeronava cu care vine în România preşedintele Comisiei Europene este posibil să aterizeze mai devreme decât ora anunţată iniţial.

La ora 18.00, premierul Viorica Dăncilă a intrat în Aeroportul Băneasa. Însă, SPP a preluat în coloană oficială delegaţia preşedintelui Comisiei Europene de la scara avionului şi a plecat spre hotelul la care urma să fie cazată“, susţine Guvernul. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: