Încă un candidat intră în cursa pentru şefia PSD. Rival puternic pentru Dăncilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipa PSD
Echipa PSD

Senatorul Şerban Nicolae, unul dintre social-democraţii cu mare vechime în partid, va intra în cursa pentru şefia PSD. De asemenea, premierul Viorica Dăncilă şi deputatul Liviu Pleşoianu şi-au anunţat candidatura la Congresul de sâmbătă. Potrivit unor surse din PSD, Dăncilă e marea favorită, însă Şerban Nicolae i-ar putea pune probleme, datorită relaţiei foarte bune pe care o are cu liderii din teritoriu. Pleşoianu nu are nicio şansă.

În primul interviu după ce moţiunea de cenzură a picat în Parlament, premierul Viorica Dăncilă a declarat, la Adevarul Live, că nu va demisiona din fruntea Guvernului în cazul în care nu va fi aleasă în funcţie de preşedinte al PSD la Congresul din 29 iunie. „În mod normal, preşedintele partidului trebuie să fie şi şeful Executivului. Noi am mai avut această experienţă în care preşedintele partidului nu a fost primul-ministru şi aţi văzut, suntem la al treilea guvern“, a spus Dăncilă.

Deputatul Liviu Pleşoianu a anunţat că va intra în cursa pentru şefia PSD. Social-democratul a  luat decizia unei candidaturi împotriva Vioricăi Dăncilă după ce a văzut că premierul nu vrea să continue discursul PSD despre lupta cu „Statul paralel“.

Mihai Fifor, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, va candida pentru funcţia de secretar general al partidului la Congresul de sâmbătă. În cazul în care va fi ales, Fifor va demisiona din funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional, un rol mai degrabă decorativ. Surse politice susţin pentru Adevărul că Fifor are susţinerea premierului Viorica Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a ajuns la o înţelegere în partid: baronii PSD nu vor candida la Congres, pe motiv că e nevoie de un suflu nou în partid, dar vor avea mai multă influenţă în ministere. De asemenea, Dăncilă şi-a cimentat majoritatea în Parlament oferind ALDE funcţia de Avocat al Poporului, iar celor de la ProRomânia un post în conducerea ANRE, dovedind că disputele cu Victor Ponta sunt doar de faţadă.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat duminică seara că Viorica Dăncilă ţine PSD cu mână de fier. „Doamna Dăncilă ţine partidul cu mână de fier, după părerea mea. Era mai mult tărăboi pe vremea lui Dragnea decât pe vremea lui Dăncilă. A dat să mişte în front primăriţa noastră doamna Firea, a lipit-o de pereţi de nu s-a văzut. Au vrut unii să mute congresul după prezidenţiale, le-a spus ”Alo, eu sunt prim-ministru şi vreau să fu şi preşedinte al partidului, se face mâine şcongresul. Deci doamna Dăncilă a pus şaua pe PSD şi bine a făcut, pentru că îi va ţine în ordine şi disciplină”, a declarat fostul preşedinte.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite