În spatele cortinei PDL: "Boc trebuie să rămână să mai încaseze!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înregistrări cu mai multe discuţii ale parlamentarilor de la şedinţa Partidului Democrat Liberal au fost obţinute de Antena 3. Diferenţa dintre discursul public şi cel din spatele cortinelor PDL scoate la iveală adevăratele opinii ale parlamentarilor despre remanierea guvernului Boc.

Deputatul PDL, Ioan Oltean, vrea remanierea Cabinetului Boc şi consideră că premierul trebuie să rămână ca să mai încaseze, în timp ce Sever Voinescu crede că Guvernul trebuie să-şi depună mandatul, iar Sulfina Barbu îndeamnă partidul la curaj.

Sulfina Barbu, deputat PDL:

"Dacă facem o remaniere astăzi şi ne este frică la moţiunea de cenzură, dacă Doamne Fereşte, la moţiunea de cenzură Guvernul cade, domnule preşedinte, partidul ajunge la cea mai mare dificultate.  Şi avem temeri că lucrurile se pot intampla aşa. Avem parteneri de guvernare, ştim pe ce ne bazăm, câţi parlamentari avem în această majoritate parlamentară. Ea poate fi verificată, curajos. Dacă avem temeri, avem probleme. "

Gabriel Berca, senator PDL:

"Remanierea o faceţi dumneavoastră, dumneavoastră sunteţi cel care aţi lucrat cu miniştrii, sunteţi cel care v-aţi asumat această răspundere. Nu cred în depuneri de mandate pentru că asta nu ar face altceva decât să confirme ceea ce au discutat astăzi Ponta şi Antonescu. Dorinţa lor de a intra în forţă în această toamnă şi de a demonstra românilor că ei sunt acea soluţie salvatoare pentru România "



Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor:

image

"Deci avem în varianta unui alt Guvern, avem avantajul schimbării imaginii Guvernului. Dacă noi luăm această decizie ...ştim un lucru clar de la care pornim. Pe 16 octombrie sau pe 20 octombrie va fi o moţiune de cenzură a PSD. Dacă este moţiunea de cenzură, data la care va fi aleasă, va fi o acţiune controlată, vor fi voturile numărate. "

"Ce înseamnă guvernul Boc remaniat pe avantaj:
Primul ministru e al PDL, ceea ce în cea de a doua variantă nu se ştie, echipa e deja formată şi evident nu e necesară trecerea prin Parlament, dar asta nu ne scuteşte de moţiunea de cenzură din 16 octombrie. "

image

Sever Voinescu, deputat PDL:

"Deci opţiunea mea, faţă de ceea ce văd în jurul meu, atât în mediul politic, cât şi în societate, este aceea că acest Guvern să îşi depună mandatul  şi de majoritatea pe care o avem, pe care înţeleg că o avem pentru că s-a spus aici limpede că şi varianta unei moţiuni de cenzură am avea-o".

Parlamentar PDL:

"Dacă e să picăm, picăm în 15 septembrie, să vină ei la guvernare, să-şi pregătească guvernarea, să intre în iarnă cu o guvernare stabilă, să nu spună în decembrie situaţia e critică iarna pentru că aşa ne-a lăsat PDL-ul.  Dacă avem forţă, hai să facem noi o moţiune de cenzură! Preluăm agenda politică. Aşteptăm 16 octombrie, dacă nu, scapă cine poate."

Ioan Oltean, deputat PDL:

"Dacă contribuiţi...până în 2012, e mandat. Dacă rămânem până în 2012 avem toate şansele să continuăm guvernarea. Domnilor colegi, plecarea noastră de la guvernare , fie prin consimţământul nostru tacit de a schimba guvernul, fie prin votarea moţiunii PSD-ului, înseamnă distrugerea PDL. "

"Probabil că or fi aici oameni mai noi, mai puţini interesaţi de această chestiune, dar eu personal sunt interesat ca PDL să se menţină la guvernare de acum, încă mulţi ani înainte. "

"Ştiţi care este instituţia cu cotă de încredere mai mică decât Guvernul? Parlamentul. Ultimul sondaj de opinie pe care vi-l pot pune la dispoziţie conferă Guvernului şase procente şi Parlamentului cinci procente. Sigur, unii mai pricepuţi, mai cu experienţă au gafat mai puţin. Cei cu mai puţină experienţă au gafat mai mult. "

"Remanierea nu întotdeauna înseamnă sacrificarea celor slabi. Uneori remanierea înseamnă o necesitate de a împrospăta Guvernul, de a da sentimentul de certitudine opiniei publice că partidul mai are şi alţi oameni mai buni decât cei care poate au fost buni la rândul lor. Eu personal optez pentru varianta remanierii."

"Dar nu remaniere pusă în ghilimele. O remaniere de fond chiar cu riscul ca mulţi miniştri performanţi în actul de guvernare, dar a căror imagine nu este de cea mai bună calitate, nu datorită faptului că ei ar fi provocat-o, ci datorită faptului că avem o mass media ostilă.  Datorită faptului că Opoziţia a făcut tot ce a putut ca mai mulţi miniştri să aibă o imagine proastă."

"Premierul Boc, în opinia mea, încă nu a încasat destul. Încă mai poate să încaseze. Îl vom schimba atunci când măsurile vor produce efecte pozitive. Deocamadată, Boc trebuie să rămână să mai încaseze! "

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite