În PSD, un nou Liviu Dragnea stă deja la pândă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antologică, obligatoriu de conservat în arhive, fotografia în care doamna V. V. Dăncilă,  premonitoriu îmbrăcată în negru, este imortalizată înconjurată de femeile cu funcţii din PSD. Intenţia acestora fiind de a o consola pe respectiva Femeie şi Mamă fiindcă voinţa Parlamentului a făcut astfel încât, în fine, să îi fie luată jucăria preferată. Guvernarea la care, în mod normal, nu ar fi avut dreptul să ajungă niciodată.

Fotografia respectivă trebuie păstrată fiindcă mai mult ca sigur peste cel mult patru luni va putea fi pusă în antiteză cu o alta. În care aceeaşi V. V. Dăncilă, indubitabil nu doar perdantă la alegerile prezidenţiale, ci şi debarcată din fruntea PSD în urma unui CExN fulger care o va scoate vinovată pentru tot şi pentru toate, va lua însingurată drumul spre Teleormanul din care, pentru binele românilor şi al ţării, nu ar fi trebuit să fie scoasă niciodată. Vineri seara, cu ocazia CExN, am avut parte de o primă repetiţie a acestui viitor spectacol.

Până atunci însă, pentru a salva ceea ce se mai poate salva după guvernarea dezastruoasă PSD-ALDE, Opoziţia, în fine ieşită victorioasă, cât şi preşedintele Klaus Iohannis al cărui rol la victoria parlamentară de joia trecută se impune apreciat aşa cum se cuvine au obligaţia să grăbească găsirea procedurilor şi soluţiilor în urma cărora ţara să aibă cât mai repede un Executiv cu drepturi depline.

Orice zi în plus petrecută la Palatul de Victoria de numita Dăncilă Vasilica Viorica, de miniştrii agramaţi, prost şcoliţi din Cabinetul ei fantomă, de golanul Teodorovici, ajuns la andropauză, căruia îi curg balele îndată ce în raza lui vizuală se insinuează o femeie (un caz clinic personajul cu pricina, dar şi un exemplu de mitocănie crasă), de agramatul Breaz care numai Dumnezeu şi corpul profesoral de la Universitatea din Alba Iulia ştiu cum a ajuns să fie profesor universitar plin şi rector, de incapabilul şi veşnic transpiratul Cuc de la Transporturi, de corigentul Bogdan Matei, de păcăliciul în fustă pe nume Sorina Pintea, de pitorescul Daea, dar şi de alţii care nu au meritat vreodată osteneala de a le fi reţinute insignifiantele nume înseamnă o primejdie pentru România.

Noul guvern va trebui să ia la puricat tot ceea ce au făcut V. V. Dăncilă şi şleahta, să desfiinţeze Secţia specială de anchetare a procurorilor, să abroge OUG 114, să revizuiască atribuţiile PNDL, să ceară predarea riguroasă a gestiunii. Dar şi să informeze prompt populaţia despre situaţia economică reală şi nu numai a României. Nu ajung, nu e deloc nevoie de exerciţii de retorică pe tema grelei moşteniri, sunt necesare cifre concrete şi adevărate.  

Îndată după instalarea noului guvern al ţării, o măsură ce va trebui luată în regim de prioritate zero se impune a fi modificarea legii electorale. Aleşii locali şi judeţeni vor trebui să îşi dobândească funcţiile ca urmare a unui vot în două tururi de scrutin fiindcă altminteri cei aflaţi acum în posturi, în majoritate de la PSD, îşi vor reconfirma fără probleme poziţiile. Având posibilitatea de a sabota orice măsură a noii guvernări cu gândul că până la alegerile parlamentare de la începutul iernii anului 2020 aceasta va putea fi lesne compromisă, creându-se astfel premisele repetării situaţiei din decembrie 2016.

Adică revenirea la putere a PSD cu un alt Liviu Dragnea în poziţia de tartor şef. Aceasta fiindcă aşa-zişii social-democraţi români au infinite, inepuizabile rezervoare de incapabili, de impostori, de gangsteri.

În schimb, nici vorbă despre competenţa, bună credinţă şi patriotism. PSD este defectiv de toate acestea.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro  şi pe blogurile adevărul.ro   

  

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite