În PDL se pregăteşte o noapte a cuţitelor lungi

În PDL se pregăteşte o noapte a
cuţitelor lungi

Elena Udrea şi Vasile Blaga se atacă în mod repetat                                                 Foto Adevărul

Democrat-liberalii din teritoriu au început să-şi arate tot mai mult nemulţumirea faţă de preşedintele PDL Vasile Blaga şi pun în discuţie schimbarea acestuia din fruntea formaţiunii. Principala acuză este că PDL a intrat în picaj, după ce „Buldogul“ s-a dezis de Traian Băsescu.

PDL a intrat din nou într-o perioadă tulbure. Liderul partidului, Vasile Blaga (foto), a lansat ieri un nou atac la adresa Elenei Udrea, vechea sa rivală. „Eu cred că nu poţi fi un membru fidel al PDL contribuind la construcţia unui alt partid“, a fost săgeata trimisă de „Buldog“.

Întrebat dacă îi va cere Elenei Udrea să aleagă între PDL şi Mişcarea Populară, Blaga a răspuns: „Toate la timpul lor, pentru că ipocrizia nu poate fi dusă la maximum.Ca să fie foarte clar: toţi colegii vor trebui să aibă o poziţie tranşantă. Ce doresc în viaţă: în PDL urmărind obţinerea de către acest partid a obiectivelor pe care şi le propune sau în PDL încercând să coaguleze oameni spre alte zone ca partidul să nu-şi poată atinge la un moment dat obiectivele“.

Elena Udrea nu a rămas indiferentă la atacul lui Blaga şi a replicat: „Există oameni care nu au rezultate şi care încearcă să mascheze lipsa de performanţă găsind tot felul de vinovaţi în interior. Nu plec la Mişcarea Populară. Dacă voiam să fac, o făceam până acum, cu atât mai mult cu cât oameni din partid mi-au solicitat să plec“, a anunţat Udrea la „Adevărul live“.

CONDUCEREA „MÂRÂIE“ LA „BULDOG“
Explicaţia pentru care Vasile Blaga a atacat-o din nou pe Elena Udrea vine chiar din interiorul partidului. Mai mulţi membri din conducerea PDL au avut întâlniri informale în ultimele zile pentru a discuta viitorul partidului, după ce oamenii din teritoriu au făcut presiuni asupra conducerii cu scopul de a-l determina pe Blaga să demisioneze. Motivul? Capii filialelor judeţene sunt nemulţumiţi de faptul că PDL scade vertiginos în sondaje după ce Vasile Blaga s-a dezis de preşedintele Traian Băsescu, acesta din urmă revenind pe un trend ascendent.

Liderii din teritoriu mai invocă faptul că partidul şi-a pierdut locomotiva după ruperea de Traian Băsescu. Problemele cu care se confruntă PDL la nivel de organizaţii sunt vizibile, după ce 22 de primari democrat-liberali din Argeş şi-au forţat excluderea din partid, fiind blocaţi în ultima clipă de conducerea centrală. În cazul în care Blaga va ţine cu dinţii de scaun, surse din partid afirmă că e pregătit şi un plan secund: la începutul sesiunii parlamentare, liderii de organizaţii vor cere în scris demisia lui Blaga.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: