În ce judeţe a obţinut USR cei mai mulţi parlamentari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele USR Nicuşor Dan a deschis lista USR pentru Camera Deputaţilor
Preşedintele USR Nicuşor Dan a deschis lista USR pentru Camera Deputaţilor

Uniunea Salvaţi România (USR) a reuşit să obţină mandate de parlamentar în jumătate din judeţele României şi să devină, astfel, a treia forţă parlamentară, o performanţă uriaşă pentru un partid fără structuri în teritoriu şi aflat la primul scrutin parlamentar.

În unele judeţe, USR a reuşit să răstoarne calculele făcute de partidele tradiţionale, ale căror membri au rămas pe dinafara Parlamentului în urma redistribuirii. Aflat la primul scrutin parlamentar şi la al doilea test electoral, USR a reuşit să se transforme în a treia forţă politică în Parlament. În total, USR va avea în Parlament 30 de deputaţi şi 13 senatori. Mai mult de o treime s-au aflat pe lista USR Bucureşti, singura organizaţie care arată ca o filială adevărată de partid. 

USR  preluat toată infrastructura Uniunii Salvaţi Bucureştiul (USB), care a participat la alegerile locale, unde au scos un scor neaşteptat de mare. În Bucureşti, USR va avea nouă deputaţi şi patru senatori. Printre aceştia nume sonore, precum Nicuşor Dan, liderul partidului, care a candidat şi la alegerile locale, Cristian Ghinea, fost ministru al Fondurilor Europene în Guvernul Cioloş, Vlad Alexandrescu, fost ministru al Culturii în Executivul Cioloş, dar şi oameni de afaceri care au decis să se implice în politică. 

O altă performanţă a partidului este în Bistriţa-Năsăud, unde USR va avea un deputat, pe Cristina-Ionela Iurişniţi, în condiţiile în care organizaţia USR a judeţului are 11 membri, în total, iar filiala a fost înfiinţată în urmă cu trei luni. USR a reuşti să pătrundă şi în fiefuri social-democrate şi liberale. De exemplu, la Ilfov, unde organizaţia PSD este condusă de primarul general Gabriela Firea, iar Consiliul Judeţean de liberalul Marian Petrache, Cornel Zainea a reuşit să obţină un mandat de deputat. 

Şi la Dâmboviţa, judeţ fruntaş al PSD, USR Dâmboviţa va fi reprezentat de un deputat, Dumitru Lupescu, în viitorul Parlament. La Timiş, considerat fief liberal, USR a scos un deputat şi un senator. De asemenea, la Constanţa. Dintr-un total de patru deputaţi şi doi senatori pentru Diaspora, USR va avea un deputat şi un senator. Deputatul pentru Diaspora este chiar Manuel Costescu, fostul secretar de stat din Guvernul Cioloş. 

„Adevărul vă prezintă cele 43 de parlamentari USR din viitorul Parlament: 

Bucureşti

Camera Deputaţilor: Nicuşor Dan, Cristian Ghinea, Cristian Gabriel Seidler, Oana Bîzgan, Matei Adrian Dobrovie, Claudiu Iulius Gavril Năsui, Cristina Mădălina Prună, Tudor Rareş Pop

Senat: Vlad Alexandrescu, Cristian Ghica, Florina Raluca Presadă, Silvia Monica Dinică

ARAD

Camera Deputaţilor:  Sergiu Cosmin Vlad
Senat: Adrian Wiener

ARGEŞ

Camera Deputaţilor: Liviu Ionuţ Moşteanu

BACĂU

Camera Deputaţilor: Lucian Daniel Stanciu

BIHOR

Camera Deputaţilor: Silviu Dehelean

Bistriţa-Năsăud

Camera Deputaţilor: Cristina-Ionela Iurişniţi

Braşov

Camera Deputaţilor: Tudor Benga
Senat: Allen Coliban

Cluj

Camera Deputaţilor: Emanuel Dimitru Ungureanu, Adrian Octavian Dohotaru
Senat: Remus Mihai Goţiu

Constanţa

Camera Deputaţilor: Stelian-Cristian Ion
Senat: Nicoleta-Ramona Dinu

Dâmboviţa

Camera Deputaţilor: Dumitru Lupescu

Dolj

Camera Deputaţilor: Adrian-Claudiu Prisnel

Galaţi

Camera Deputaţilor: Bogdan Ionel Rodeanu
Senat: George-Edward Dircă

Iaşi

Camera Deputaţilor: Cosette-Paula Chichirău
Senat: Dan Lungu

ILFOV

Camera Deputaţilor: Cornel Zainea

MARAMUREŞ

Camera Deputaţilor: Vlad Emanuel Duruş

Mureş

Camera Deputaţilor: Lavinia Abu Amra

Prahova

Camera Deputaţilor: Dan Răzvan Rădulescu
Senat: George Nicolae Marussi

SIBIU

Camera Deputaţilor: Ilie-Dan Barna

Timiş

Camera Deputaţilor: Cătălin Drulă
Senat: Nicu Fălcoi

Vaslui

Camera Deputaţilor: Mihai-Cătălin Botez

Diaspora

Camera Deputaţilor: Manuel Costescu
Senat: Radu Mihail

Judeţele în care USR nu va avea reprezentanţi în Parlament sunt:  Alba, Botoşani, Brăila, Buzău, Caraş-Severin, Călăraşi, Covasna, Giurgiu, Gorj, Hrghita, Hunedoara, Ialomiţa, Mehedinţi, Neaţ, Olt, Satu-MAare, Sălaj, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vâlcea, Vrancea

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite