În afacerea „10 august 2018” a venit şi vremea decontării vinovăţiilor individuale

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Invitat joi seara în studiourile postului de televiziune Digi 24, ministrul de Interne din guvernul Orban, dl. Marcel Vela, a rostit un adevăr pe care l-am intuit toţi cei care am urmărit în după-amiaza  şi seara zilei de vineri, 10 august 2018 operaţiunile provocatoare la adresa manifestanţilor şi dimensiunea fără precedent a încercărilor de reprimare desfăşurate de trupele  Jandarmeriei.

Degeaba au încercat atunci să mintă şi să spună doar ce le-au ordonat şefii ierarhici superiori, cei care mai mult ca sigur că au mâinile murdare de sânge, purtătorii de cuvânt ai Jandarmeriei. Desecretizarea convorbirilor a dezvăluit pare-se tot adevărul pentru care nu numai ei, mincinoşii de serviciu din linia întâi,  trebuie să plătească. Desigur, faptul că aceşti băieţi spilcuiţi şi buni de gură ne-au minţit în faţă, că ne-au luat drept proşti, că au crezut că românii au rămas aceiaşi ca în 13 -15 iunie 1990, că n-au realizat că la un moment dat tehnologia de astăzi îi va da de gol va trebui decontat şi nu oricum, ci în faţa instanţelor militare. însă decontul va trebui să meargă şi la superiorii  care au dat ordinele de reprimare, au dispus în dispreţul legii, crezând că nu vor da la nimeni socoteală,  scoaterea la înaintare a aşa-numitelor „ţestoase” ori recursul la supradoze de gaze lacrimogene. Din 10 august 2018 Jandarmeria este compromisă, iar dacă vinovaţii nu vor fi pedepsiţi aspru există puţine şanse ca respectiva armă să mai recapete vreodată respectul şi încrederea populaţiei.

Dl. Marcel Vela a promis ferm că îi va demite pe toţi acei şefi ai Jandarmeriei în care şi-a pierdut încrederea îndată ce cercetările vor fi finalizate. Nu ajunge. Este necesar ca vinovaţii să fie trimişi în judecată , se impune ca procesele să se desfăşoare cu maximă celeritate, trebuie ca populaţia să fie ţinută la curent cu desfăşurarea lor, iar pedepsele se cere să fie exemplare.

Dl. Marcel Vela a mai spus, deocamdată fără a da nume, că există dovezi de netăgăduit că şefii Jandarmeriei s-au pus la cheremul politicului. Că au dus la îndeplinire ordine primite mai mult ca sigur de la mai marii zilei. Cine să fie respectivii?  Deloc greu de ghicit. I-am numit în comentariile din zilele cu pricina, acum nu fac decât să îmi reiau acuzele. În primul rând, numitul Dragnea Nicolae Liviu cel care a fost primul care a încercat să acrediteze ideea că Diaspora şi bucureştenii ar fi vrut să dea în ziua de 10 august o lovitură de Stat. În al doilea rând, ministrul de Interne din acea vreme, atât de radicala, de tupeista individă Carmen Dan. Suspectă de vinovăţie este cu îndreptăţirea şi doamna Viorica Dăncilă, la momentul respectiv premierul României, şi asta în pofida faptului că insa cu pricina ne tot repetă că în săptămâna respectivă se afla în concediu. Chiar dacă plecată strategic la mii de kilometri distanţă  de Bucureşti, este cu totul imposibil ca doamna Dăncilă să nu fi ştiut, în ciuda IQ-ului ei redus, ce se întâmpla în Capitala României. Numita Dăncilă Vasilica Viorica a repetat până în ultimele zile ale campaniei electorale care s-a dovedit a-i fi  fatală varianta oficială, aceea acreditată de numitul Dragnea Nicolae Liviu. Cetăţeana Dăncilă a dat-o la întors  doar când a înţeles şi ea că se –ngroaşă gluma.

!0 august 2018 a fost ziua în care s-au spulberat şi ultimele rămăşiţe ale contractului social dintre guvernarea PSD-ALDE şi români. ALDE a luat-o între timp  la sănătoasa, PSD a plătit electoral şi e de sperat că va plăti tot astfel, chiar un preţ încă şi mai piperat, şi la cele două rânduri de alegeri din cursul anului viitor, a venit vremea plăţii pentru vinovăţiile individuale. Cale de întors nu există.

Asta dacă ne dorim să trăim într-o Românie normală.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite