În 2011, numărul inculpaţilor trimişi în judecată a fost cel mai mare din istoria MP

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laura Codruţa Kovesi, în timpul interviului acordat ziarului „Adevărul“
Laura Codruţa Kovesi, în timpul interviului acordat ziarului „Adevărul“

Procurorul general Laura Codruţa Kovesi a declarat, joi, la bilanţul activităţii Ministerului Public(MP), că, în 2011, numărul inculpaţilor trimişi în judecată a fost cel mai mare din istoria instituţiei.

„În 2011, s-a înregistrat cel mai mare număr de inculpaţi trimişi în judecată din istoria instituţiei, în domeniul combaterii corupţiei, criminalităţii organizate, evaziunii fiscale şi contrabandei", a spus Kovesi.

Peste 1.100 de persoane au fost trimise în judecată, în 2011, pentru fapte de corupţie, numărul acestora fiind dublu faţă de anul 2010. DIICOT a înregistrat în acest an peste 16.000 de dosare pentru criminalitate organizată, dintre care 1.700 de inculpaţi au fost condamnaţi definitiv.

„Evoluţia consolidată a DIICOT, orientată spre cauzele complexe, nu rezultă numai din datele statistice, ci şi din domeniile în care procurorii au acţionat în acest an, şi anume în domeniul interceptărilor ilegale, terorism, sistemul energetic naţional sau spionaj", a subliniat şeful MP.

De asemenea, Kovesi a menţionat că procurorii MP au trimis în judecată peste 1.300 de persoane pentru fapte de evaziune fiscală, un număr de trei ori mai mare decât în anul 2006.

Preşedintele Traian Băsescu a participat la prezentarea raportului Ministerului Public pe anul 2011. El a declarat că „MP a probat că atunci când există o îmbunătăţire a legislaţiei şi, mai ales, atunci când nu există amestecul politicului, justiţia îşi poate face treaba foarte bine".

"Drumul celor şase ani care includ mandatul doamnei procuror general Kovesi a fost, aş spune eu, un drum al speranţei românilor într-o justiţie dreaptă şi eficientă.

Sigur, îmi aduc aminte că desemnarea doamnei Kovesi a corespuns şi cu începutul primului meu mandat, când într-adevăr nimeni nu putea gândi că justiţia, prin toate structurile ei, fie că vorbim de ofiţeri de investigaţie ai MAI, de procurori sau judecători, va atinge vreodată mari personalităţi politice, persoane publice arhi-cunoscute, îndeosebi prin bogăţia lor.

Am demonstrat că acest lucru s-a schimbat", a spus Băsescu, la prezentarea bilanţului de activitate pe 2011 a Ministerului Public

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite