8 aplaudaci pe placul lui Iohannis: şi Putin este mai darnic

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situaţia devine penibilă de-adreptul. Nu doar că preşedintele cu acceptă o întâlnire cu contracandidatul său, din respect faţă de români, probabil pentru că e femeie, este din Teleorman, pesedistă şi pe de-asupra şi agramată, dar şi cea cu societatea civilă se va face cu... 8 persoane.

Preşedintele a anunţat cu fast că doreşte să aibă o dezbatere dar nu cu Viorica Dăncilă, reprezentanta regimului mafiot pe care chiar el l-a girat în aproape tot mandatul său şi pe care  l-a schimbat formal cu doar câteva zile înainte de alegeri.

Această dezbatere se va face cică cu societatea civilă. M-am bucurat, zic eu: mai bine aşa decât deloc. Îmi şi imaginam o sală plină, cu zeci şi sute de reprezentanţi ai societăţii civile şi un preşedinte dispus să stea acolo şi să nu plece până nu răspunde la toate întrebările.

Din atitudinea din această perioadă reiese în clar că şi-a dorit să ofenseze alegătorii PSD, adică pesediştii, şi tot evident este că nu va obţine nici un singur vot din această direcţie. Tot evident este că pe mulţi i-a convins să stea acasă, adică dintre cei care nu doresc să voteze cu reprezentanţii socialiştilor.

Sigur că şi eu mi-aş fi rezervat un loc la aceste audieri ca să aflu poziţia acestuia cu privire la fraţii din Basarabia, situaţia din Ucraina , relaţia cu principalii parteneri dar şi cu Federaţia Rusă, diaspora şi multe altele. Mi-am imaginat eu, naiv, că va apărea deodată un formular online, că se fac înregistrări şi apoi se anunţă câştigătorii.

Binenţeles că nici vorbă de aşa ceva. PNL ne-a informat că această megadezbatere va fi doar cu 8 reprezentanţi ai societăţii civile sau formatori de opinie. Acum este evident că vorbim de câţiva aplaudaci pentru preşedinte, ceva care să nu deranjeze, cu întrebări dinainte ticluite, inclusiv probabil unele ce vor părea mai dure. Preşedintele va fi pregătit pentru fiecare dintre ele.

Prestaţia este una ofensatoare la adresa românilor. Sigur că alternativa de vot nu prea există, dar pe mine cu siguranţă m-a convins să stau acasă la aceste alegeri pe care le-a transformat într-o bătaie de joc. Până şi preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, acceptă un număr mai mare de persoane şi unele chiar incomode, atunci când realizează anual raportul de preşedinte.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite