3,5 milioane de euro pentru şomerii de la Mechel Câmpia Turzii, aprobaţi azi în Comisia de buget a PE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comsia pentru bugete a Parlamentului European a aprobat astăzi raportul europarlamentarului PMP, Siegfried Mureşan, prin care vor fi alocate 3,75 de milioane de euro pentru sprijinirea angajaţilor disponibilizaţi de la combinatul Mechel din Câmpia Turzii.

Votul comisiei a fost primul pas. După ce plenul Parlamentului va aproba acest raport în sesiunea plenară din 15-18 septembrie şi după votul în Consiliul UE, fondurile vor ajunge în România. Cea mai mare parte a acestora va fi folosită pentru înfiinţarea unei cooperative sociale care va angaja în primă fază 250 dintre foştii angajaţi de la combinatul de sârmă.

"Mă bucur că am putut contribui la îmbunătăţirea situaţiei oamenilor care au rămas fără un loc de muncă la Câmpia Turzii. Au trecut doi ani de când combinatul de sârmă a făcut disponibilizările, de aceea am făcut tot ce se putea pentru ca raportul să fie adoptat cât mai repede. Am vrut să transmit un mesaj clar că nu am uitat de ce am fost trimis de către cetăţenii români în Parlamentul European", a declarat Siegfried Mureşan după votul din Comisia pentru Bugete a Parlamentului European.

Finanţarea, care provine din Fondul European de Ajustare la Globalizare, va contribui la implementarea unor măsuri de conversie profesională, mentorat la locul de muncă sau stagii pentru 1000 dintre persoanele care au rămas fără locuri de muncă după ce grupul rus Mechel a decis să îşi înceteze activitatea în România, în anul 2012.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite