34 de primari PDL susţin în alegeri candidaţi USL. „În România nu se face politică, e doar interesul momentan“, motivează un edil „dezertor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidaţii pentru alegerile parlamentare se bazează, într-o campania electorală, în special, pe sprijinul primarilor din acelaşi partid. Însă nu la fel au stat lucruile şi înaintea scrutinului care va avea loc duminică.

De obicei, primarii, mult mai influenţi în rândul comunităţilor locale, se prezintă braţ la braţ alături de cei care râvnesc la un fotoliu parlamentar şi le promit oamenilor că vor trăi mai bine în viitorii patru ani, dacă vor pune ştamplila pe numele candidatului „garantat“. Însă în judeţul Mehedinţi, cei mai mulţi primari au întors armele.

30 de edili PDL vor susţine candidaţii USL la alegerile parlamentare. Dezvăluirea a fost făcută de preşedintele organizaţiei judeţene a PSD, Adrian Duicu. În momentul anunţului, liderul PSD a fost însoţit chiar de unii primari „dezertori“. Unul dintre aceştia este edilul comunei Şişeşti, Marian Răducanu, care, contactat de ziarul „Adevărul“, nu a ezitat să-şi menţină poziţia.

„Domnul Stănişoară ne-a zis că nu mai este nevoie de serviciile noastre“

„La mine, personal, a fost o problemă legată de trei proiecte de finaţare, pe care colegii mei de partid au binevoit să mi le doboare.Unul a fost oprit la judeţ, altul l-a blocat domna Udrea la Ministerul Dezvoltării, iar unul s-a oprit la Craiova. Băieţii de la Minister, care au venit să facă verificări, mi-au zis că cineva de la judeţ se opune”, s-a plâns primarul, făcând trimitere direct la fostul şef al CJ Mehedinţi, Sorin Frunzăverde.

Primarul din Şişeşti, Marian Răducanu, a explicat şi momentul rupturii de liderul PDL Mihai Stănişoară. „Domnul Stănişoară mi-a reproşat că a câştigat doar 720 de voturi în comuna mea, la alegerile locale. Însă contracandidatul său a obţinut mai puţin, 590. Cu toate astea, Domnul Stănişoara ne-a zis că nu mai are nevoie de serviciile noastre”, ne-a spus primarul, folosind, abil, pluralul.

Cu toate acestea, Marian Răducanu este încă membru PDL şi, spune el, nu-i trece prin gând să facă pasul spre alt partid, după alegerile parlamentare. “Nu mă înscriu niciunde. În România nu se face politică, e doar intereseul momentan”, a fost concluzia, amară, a edilului.

„Nu le spunem noi românilor cum să voteze“

Un alt primar PDL din grupul de la Mehedinţi care a făcut campanie pentru rivali este Georgică Pătraşcu, edilul comunei Ponoarele. Însă acesta era prins pe ultima sută de metri a campaniei şi nu a a avut tip să ne explice alegerea. Singurul disponibil a fost viceprimarul, Gheorghescu Vasile, care a ezitat să ne spună dacă fost lângă USL în campanie.

“De unde ştiţi că noi îi susţinem pe cel de la USL?”, ne-a întrebat, direct, viceprimarul. După ce i-am explicat că totul a fost anunţat într-o conferinţă de presă, a trecut la filosofie politică: “Avem de 23 de ani democraţie. Românii s-au învăţat să voteze singuri, nu trebuie să le mai spunem noi”.

Vatra Dornei: Pardău, nu Milici

După ce primarul Sucevei, Ion Lungu (PDL), a anunţat că-l va susţine în alegeri pe candidatul PNL Alexandru Băişanu, omul pe care l-a învins la alegerile locale, exemplul său a fost urmat să de către primarul PDL al municipiului Vatra Dornei, Ilie Boanchiş. “Ţin la oamenii care, la rândul lor, ţin şi ei la Dorna. Vreau să fac ceva pentru acest oraş, nu mă interesează aşa tare politica”, a explicat alegerea, primarul din Vatra Dornei. În colegiul din Vatra Dornei candidează, din partea ARD, mai puţin cunoscutul profesor Ovidiu Milici, iar din partea USL, mult mai titratul Dumitru Pardău, fost deputat PDL.

Familia Ridzi: în pat cu duşmanul

ridzi

Un caz aparte este şi la Petroşani. Primarul PDL, Tiberiu Iacob Ridzi, nu susţine nici el candidatul partidului din care face parte – Alexandru Lăutaru, ci pe candidatul PPDD, nimeni altul decât soţia sa, Monica Iacob Ridzi, fostul ministru al Sportului.

La Hunedoara, primarul Viorel Arion susţine şi el tabăra social-liberală. Acesta şi-a declarat, fără echivoc, susţinerea pentru candidaţii USL. „De prea multe ori acest oraş s-a aflat în opoziţie cu cei care au condus judeţul. Vă promit că împreună cu cei care vor cârmui acest judeţ şi cu cei care ne vor reprezenta în Parlamentul României voi face o echipă, astfel încât Hunedoara să redevină ce a fost odată. Vreau ca Hunedoara să renască, să redevină ce a fost şi să ajungă mai prosperă decât Deva”, a declarat Arion, pe scenă, alături de candidaţii USL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite