18.000 de români din diaspora s-au înscris la votul prin corespondenţă la parlamentare. AEP atrage atenţia că numărul secţiilor de vot va fi redus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Mediafax
Foto Mediafax

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a transmis că până marţi la ora 13.00 doar puţin peste 18.000 de români din diaspora au ales votul prin corespondenţă la alegerile parlamentare din acest an. Instituţia atrage atenţia că din cauza pandemiei numeroase misiuni diplomatice vor interzice înfiinţarea secţiilor de votare. Pentru a se înregistra, românii trebuie să intre pe platforma www.votstrainatate.ro

În ce priveşte votul la secţia de votare, s-au înscris 3.900 de cetăţeni români din diaspora.

În ce priveşte înscrierea pentru votul prin corespondenţă, românii din diaspora mai au 16 zile, adică până pe 22 octombrie, să se înscrie pe platforma www.votstrainatate.ro.

La mijlocul lunii trecute, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, atrăgea atenţia asura faptului că mai multe ţări, inclusiv din Europa, nu vor permite românilor care trăiesc pe teritoriul lor să voteze fizic, ci doar prin corespondenţă, precum şi că numărul secţiilor de votare va fi mai mic din cauza măsurilor COVID-19.

„În condiţiile în care multe state - şi de la nivelul Uniunii Europene, dar şi din afara spaţiului european - vor interzice înfiinţarea de secţii de votare atât în afara misiunilor diplomatice, cât şi în interiorul acestora, le recomand tuturor românilor din diaspora să opteze pentru votul prin corespondenţă, ca modalitate sigură şi comodă de vot la distanţă, fără costuri şi fără riscuri, mai ales în contextul incertitudinii legate de evoluţia pandemiei de coronavirus”, a declarat acesta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite