15 actuali şi foşti parlamentari, daţi pe mâna Parchetului

15 actuali şi foşti parlamentari, daţi pe mâna Parchetului

Oana Niculescu Mizil FOTO Arhiva Adevărul

ANI a făcut plângere penală la Parchet împotriva a 15 actuali şi foşti parlamentari, pe care îi suspectează de conflict de interese.

Ştiri pe aceeaşi temă


Redăm mai jos lista actualilor şi fosţilor demnitari în privinţa cărora ANI a sesizat Parchetul General.
1.MATE ANDRAS LEVENTE
2.CINDREA IOAN
3.DRĂGHICI SONIA MARIA
4.LONGHER GHERVAZEN
5.GLIGA VASILE
6.KEREKES KAROLY
7.LAZĂR SORIN CONSTANTIN
8.NICULESCU MIZIL TOHME OANA
9.PAL ARPAD
10.PETO CSILLA MARIA
11.RADAN MIHAI
12.STANCIU ANGHEL
13.STRUGARU IACOB STELICĂ
14.PÂSLARU FLORIN COSTIN
15.NEACŞU MARIAN

Angajarea rudelor intră sub incidenţa articolului 2531 din Codul Penal al României: „Fapta functionarului public care, în exercitiul atributiilor de serviciu, îndeplineste un act ori participa la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, sotul sau, o ruda ori un afin pâna la gradul II inclusiv, sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat înraporturi comerciale ori de munca în ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de servicii sau foloase de orice natura, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea dreptului de a ocupa o functie publica pe durata maxima. Dispozitiile alin. 1 nu se aplica în cazul emiterii, aprobarii sau adoptarii actelor normative“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările