În caz de conflict militar, România e în pericol: De ce nu avem rezervişti voluntari chiar dacă Armata i-ar plăti să stea acasă

În caz de conflict militar, România e în pericol: De ce nu avem rezervişti voluntari chiar dacă Armata i-ar plăti să stea acasă

La 15 ani de la suspendarea serviciului militar obligatoriu, responsabilii din sistemul de apărare sunt tot mai îngrijoraţi de micşorarea evidentă a rezervei de personal a Ministerului Apărării Naţionale (MApN). Astfel, în câţiva ani, în cazul unui conflict, MApN nu ar mai avea pe cine mobiliza pentru că bazinul de rezervişti se micşorează accelerat. Asta deşi avem peste 9 milioane de cetăţeni apţi pentru serviciul militar.

Pe timpul discuţiilor despre plagiatul lui Victor Ponta, un alt premier plagiator, preşedintele a avut vorbe grele, de ocară, referitoare la plagiatori. Când e vorba de premierul Nicolae Ciucă, protejat şi pus în funcţie de către preşedintele Iohannis, lucrurile se schimbă. Preşedintele se declară mulţumit că premierul Ciucă a cerut Comisiei de Etică a UNAp să-i verifice teza de doctorat.

acum 5 ore · comentarii (16)

Există multe similitudini între plagiatul lui Victor Ponta şi cel al premierului Ciucă. Cu exact aceleaşi argumente, aduse acum şi de Nicolae Ciucă, Victor Ponta şi-a pierdut titlul de doctor, în urma unei decizii definitive a ICCJ. Nicolae Ciucă argumentează, precum Ponta în acum câţiva ani, că „lucrarea a fost întocmită conform cerinţelor legale existente la acea vreme”. Acelaşi argument nu l-a salvat pe Ponta de pierderea titlului de doctor.

Pentru USR, criza politică care a culminat cu ieşirea „salvatorilor” de la guvernare nu a fost cu noroc. Aruncaţi în opoziţie, deşi o mare parte a miniştrilor, în frunte cu Cristian Ghinea, au sperat până în ultimul moment că vor putea să îşi păstreze în continuare portofoliile, cei de la USR par că nu s-au dezmeticit din şocul generat de pierderea privilegiilor şi încă mai suspină după aerul rarefiat al puterii.

Modifică Setările