Adrian Nastase la Paris

Adrian Nastase la Paris

Premierul Adrian Nastase se afla, incepand de astazi, intr-o vizita oficiala de trei zile in Franta. El se va intalni cu inalte oficialitati franceze - presedintele Republicii, presedintele Senatului,

De foarte multe ori, atunci când aveam nevoie de ceva de la Primărie sau de la orice instituţie a statului, mama era cea care mergea cu noi. Tata nu mergea, sau, atunci când o făcea, stătea afară şi ne aştepta. Ştia că imaginea ţiganului ar fi trezit superioritatea tuturor celor cu care ar fi intrat în contact, ceea ce ar fi adus cu sine o calitate mai slabă a serviciilor pe care noi ar fi trebuit să le primim

acum 3 luni · comentarii (35)

Uneori, viaţa pune liderii în situaţii în care dau adevărata măsură a măreţiei lor. Măreţia nu este dată de şansa noastră de a schimba lumea ci, mai degrabă, de capacitatea noastră de a lua, în mod constant, decizii echilibrate, de a rămâne conectaţi la realitate într-un fel sustenabil, de a găsi împreună cu cei pe care îi conducem soluţii şi de a le comunica în aşa fel încât să fie înţelese, însuşite şi puse în practică.

acum 3 luni · comentarii (3)

În vara lui 2006, lîngă Mînăstirea Rîmeţi, un sătean de prin partea locului m-a întrebat, foarte cuviincios, dacă aş fi de acord să discutăm „puţină politică“. Am crezut că urmează întrebări candide despre partide, parlamentari şi miniştri. În realitate, omul avea o problemă foarte concretă, legată de nişte terenuri pe care nu le putuse recupera. Spera că îl pot ajuta şi voia să se repeadă pînă în sat, ca să-mi aducă actele litigiului.

acum 3 luni · comentarii (0)

Să iasă în stradă, să ne explice zilele următoare, doamna premier Dăncilă, ce consecinţe, cât de eficiente au fost şi vor fi aceste „măsuri“, care fac suma incompetenţei şi prostiei guvernamentale! Să ia contact cu oamenii supăraţi, revoltaţi, furioşi, că tot vrea dumneaei să-şi facă imagine electorală în perspectiva alegerilor prezidenţiale, şi să le spună ce a rezolvat, cât de tare a combătut, a luptat şi a învins criminalitatea!

acum 3 luni · comentarii (6)

La intervale relativ scurte de timp, România este trezită la realitate de evenimente care par scoase din documentarele de tipul „worst case scenario“. Am avut inundaţii care au devastat un sfert de ţară iar statul a reacţionat târziu şi prost. Am avut tragedia de la „Colectiv“ unde au murit, în centrul Bucureştiului, 64 de persoane, a lăsat însemnaţi pe viaţă alte zeci şi a marcat o generaţie.

acum 3 luni · comentarii (34)

Politica partidelor: ne punem oamenii noştri în toate instituţiile. Stăpâni şi slugi. În ţara noastră şi cu partidul nostru la putere, ne răsplătim oamenii cu funcţii grase în administraţie, ministere şi instituţiile statului. De la lipitori de afişe, la contributori masivi la campaniile electorale. Toţi erau răsplătiţi, să continuie activitatea şi darurile către partid şi în viitoare campanii electorale.

acum 3 luni · comentarii (33)

Ne întrebăm, dar nu retoric, ci ne întoarcem în jurul unui punct invizibil şi vrem să luăm pe cineva de guler şi să strigăm „cum a fost posibil să se întâmple aşa ceva?“. Eşecul politic muşcă rău din viaţa noastră. Cui îi e frică de celălalt? Salvarea persoanei, salvarea probelor şi de la capăt? Cuvintele necesare în normele din Codul de Procedură Penală?

acum 3 luni · comentarii (6)

Popoarele mature fac reforme, cele primitive vînează ţapi ispăşitori. #Europa e femeie a fost sloganul de pe stindardul noii preşedinte a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, medic, mamă a şapte copii, reformatoare în domeniul asistenţei familiei, care a trimis vorbă statelor membre că vrea jumătate dintre membrii executivului european femei.

acum 3 luni · comentarii (0)

Încă din copilărie vedem, în propriile familii, de cele mai multe ori, cum mama roboteşte de colo-colo, zi-lumină, înainte şi după ce se întoarce de la serviciu, în timp ce tatăl-patriarh stă tacticos, picior peste picior sau întins într-o parte, pe canapea, uitându-se la ştirile politice, cu o pahar de bere (sau alt tip de alcool) în mână.

acum 3 luni · comentarii (70)

Ne amintim contextul în care Emi Boc şi Victor Ponta au plecat de la guvernare. Cazul Colectiv l-a făcut pe Ponta să tragă concluzia că nu mai poate continua în funcţia de prim ministru. Acum suntem în aceeaşi situaţie, chiar mai gravă. Guvernul şi instituţiile statului sunt autorii morali ai crimelor de la Caracal.

acum 3 luni · comentarii (28)

Alte câteva update-uri despre cazul criminalului din Caracal. Un caz care pară să aibă ramificaţii dincolo de detaliile macabre pe care le-am aflat din mass-media în ultimele zile. O serie de indicii par să arate că acest caz nu este doar despre incompetenţa poliţiei, procuraturii şi a STS, şi nici despre faptele abominabile ale unui singur individ, cu probleme psihice.

acum 3 luni · comentarii (13)
Postari Recente