Adrian Nastase la Paris

Adrian Nastase la Paris

Premierul Adrian Nastase se afla, incepand de astazi, intr-o vizita oficiala de trei zile in Franta. El se va intalni cu inalte oficialitati franceze - presedintele Republicii, presedintele Senatului,

Irakul, urmatoarea tinta pe lista lui Bush

Irakul, urmatoarea tinta pe lista lui Bush

Pentru a doua zi succesiv, presedintele avertizeaza Bagdadul ca va suporta consecinte grave daca nu-si va deschide portile inspectiilor ONU l Coordonatorul planului nuclear irakian, care s-a refugiat in SUA, confirma ca Irakul este pe punctul de a capata statutul de putere atomica l "New York Times" pune in garda Washingtonul impotriva unei actiuni pripite, care ar putea instraina lumea araba si compromite coalitia antiterorista

A fost odată ca niciodată un orăşel în care nimeni nu râdea. Oamenii mergeau mereu pe stradă încruntaţi, iar dacă era ziua lor sau creştea o floare în grădină le dădea o lacrimă. Chiar şi la crâşmă, la patru după-amiaza, când viaţa e cu adevărat frumoasă, tot supăraţi erau.

acum 9 zile · comentarii (18)

Sunt valuri de atacuri înrăite, duşmănoase! Nu există zi să nu se încaiere în avantajul marelui partid roşu. Se beştelesc susţinătorii fanatici ai taberelor de parcă zici că au primit ordin de zi pe unitate, astfel încât să faciliteze misiunea PSD-ului! Această caracteristică a fanatismului în rândurile actualei clase politice româneşti este sesizată zi de zi şi de foşti politicieni şi observatori pertinenţi, avizaţi şi echilibraţi.

acum 9 zile · comentarii (7)

Am scris cândva că sunt date care arată că incrementarea salariului minim creşte şomajul în rândul tinerilor. Progresiştii (din care şi eu fac parte, însă doar cultural, pentru că nu sunt şi pro-stânga economică) spuneau că din contra, s-ar putea ca o astfel de măsură să scadă şomajul în rândul tinerilor.

acum 9 zile · comentarii (22)

Jucate cu răsunător succes în Occidentul Europei şi in SUA, piesele lui Václav Havel au exportat alienarea patologiei totalitare, precum şi statura remarcabilă a disidentului, într-un comentariu social devenit lectură esenţială. Teatrul absurd al lui Havel este alimentat de însuşi absurdul tiraniei comuniste ale cărei profunde efecte le sublimează în antologice mostre de sarcasm şi umor.

acum 9 zile · comentarii (1)

Miza zilei de 26 mai este fără precedent în ultimii 20 de ani de democraţie românească. Pe de-o parte, pentru că întreaga scenă politică se va reaşeza în perspectiva alegerilor prezidenţiale, locale şi parlamentare. Pe de altă parte, pentru că românii vor spune dacă vor să rămână cu faţa spre Vest sau să se (re)întoarcă spre Est. Vom avea cuvântul, iar Europa şi lumea vor fi cu ochii pe noi.

acum 9 zile · comentarii (1)

Aceasta este explicaţia anulării mitingului PSD din 22 mai, din Bucureşti. Chestia cu „nu vrem să aducem disconfort bucureştenilor“ nu e crezută nici de copiii. Pe 10 august n-au adus disconfort? Dar la precedentul miting PSD de la Bucureşti? Mitingurile de la Iaşi au fost revelatoare pentru baroni. N-au venit 45.000, ci doar 10.000, iar şefii PSD au fugit prin spate, abia scăpând de furia „câtorva derbedei“!

acum 9 zile · comentarii (21)

Tudorel Toader şi Augustin Lazăr, două personaje care se detestă sincer, au făcut recent afirmaţii concordante care oferă un preţios crâmpei de informaţie privind modul în care au fost modificate legile Justiţiei şi legislaţia penală. Dată fiind natura relaţiei dintre cei doi, nu avem niciun motiv să credem că şi-ar fi coordonat declaraţiile, deci este rezonabil să credem că, informaţi din surse diferite, ambii vorbesc despre acelaşi lucru.

acum 10 zile · comentarii (55)

În urma şedinţei Biroului prezidiului Academiei Române de miercuri, 15.05.2019, desfăşurată în prezenţa Preşedintelui Academiei Române, dl Ioan Aurel Pop, Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale „Ion I. C. Brătianu“ al Academiei Române vine cu următoarele precizări:

acum 10 zile · comentarii (32)

Să ne imaginăm că mai există un român care nu priveşte bătălia politică în chip partizan. Un cetăţean neutru. Unul care ascultă ce spun candidaţii despre adversari şi/sau suporterii acestora. Iată ce ar fi putut reţine el din intervenţiile ultimelor zile, pe care le reproduc fără a indica numele autorilor ori al celor atacaţi:

acum 10 zile · comentarii (7)

Diferenţe frapante faţă de cazul Sebastian Ghiţă! Lui Tudorel Toader i-au trebuit luni întregi să rezolve problema extrădării lui Ghiţă, care nici n-a mai fost rezolvată. Ghiţă se află, bine mersi, în Serbia, la graniţa României. În schimb, ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall a rezolvat în câteva zile ce părea un miracol: aducerea în ţară a lui Radu Mazăre, prietenul de o viaţă al lui Dragnea. Ce face diferenţa?

acum 10 zile · comentarii (28)

Suntem în plină campanie electorală, însă nu doar pentru alegerile europarlamentare. Peste 12 zile, românii sunt chemaţi la urne şi pentru referendumul convocat de Preşedintele României. Pe care personal, dacă se continuă în nota actuală, îi prevăd drept un mare eşec politic pentru Klaus Iohannis. În mare parte rezultatul nu ar putea fi altul, dat fiind că iniţiativa de la bun început s-a născut cu această vocaţie.

acum 11 zile · comentarii (44)

Cel mai recent sondaj de opinie, Barometrul de Opinie Publică al Academiei Române, confirmă că bătălia electorală va fi hotărâtă de prezenţa la urne. Un grad mare de participare, de peste 60%, ar aduce pe primul loc PNL, iar o prezenţă în jur de 40% ar avea ca rezultat situarea PSD şi PNL în frunte, la foarte mică distanţă unul de altul.

acum 11 zile · comentarii (65)

Apologeţi şi predicatori ai urii, susţinătorii teoriilor primordialiste precum Cătălin Rădulescu tăinuiesc sub glasul nobil al buciumului ascuţişul hangerului pe care l-au scos din teacă pentru a întoarce societatea românească în vremea în care cupiditatea, devalizarea, raptul şi furtul puteau să scape nepedepsite şi în care inflamarea naţionalistă ţinea loc de soluţii raţionale în folosul celor mulţi.

acum 11 zile · comentarii (2)

A avea grijă de amărâţii noştri nu înseamnă a încuraja lenea, ci a interveni vital acolo unde societatea a eşuat. Sau acolo unde chiar indivizii au eşuat – dar nu merităm cu toţii o a doua şansă? Sunt mulţi tineri în ţara asta care nu au părăsit bătătura în care s-au născut şi au crescut, care au fost nevoiţi şi obligaţi de contextul socio-economic familial să nu termine şcoala.

acum 11 zile · comentarii (31)
Postari Recente