VIDEO Dialog incredibil între Liviu Pop şi o jurnalistă despre cum încearcă USR să dea jos Guvernul prin violenţă | psd

VIDEO Dialog incredibil între Liviu Pop şi o jurnalistă despre cum încearcă USR să dea jos Guvernul prin violenţă

Fostul ministru al Educaţiei, senatorul PSD Liviu Pop, a precizat că susţine în continuare Guvernul Dăncilă, acesta fiind ales în baza unui program de guvernare şi s-a declarat de acord cu mesajul premierului Viorica Dăncilă către liderii europeni, spunând că USR a încercat „dărâmarea prin violenţă” a Executivului, iar partenerii externi trebuie să afle aceste lucruri.

Ludovic Orban: Este halucinant modul în care Dăncilă îşi permite să mintă într-o scrisoare oficială | pnl

Ludovic Orban: Este halucinant modul în care Dăncilă îşi permite să mintă într-o scrisoare oficială

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri că scrisoarea premierului Viorica Dăncilă către Comisia Europeană, care nu a fost făcută publică de Guvern, confirmă încă o dată că „puterea politică de la Bucureşti este ruptă de realitate şi acţionează cu rea-credinţă”, deoarece „încearcă să prezinte o versiune vădit falsă asupra evenimentelor recente”. Ludovic Orban a mai spus şi că Viorica Dăncilă trebuie să plece din funcţie.

Norica Nicolai şi trucajele. Ce a încercat să facă în 2006, pe vremea când era parlamentar | pnl

Norica Nicolai şi trucajele. Ce a încercat să facă în 2006, pe vremea când era parlamentar

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a declarat vineri, aflată la un eveniment în judeţul Gorj, că imaginile cu jandarmi lovind persoane care ţineau mâinile ridicate deasupra capului, la protestul din 10 august, au fost trucate. Nicolai nu este, însă, străină de trucaje. În 2006, când era parlamentar PNL, s-a aflat în mijlocul unui scandal iscat din cauza „nepoatei” sale care a votat o lege în locul altui parlamentar, deşi nu era demnitar.

Detalii din camera de spital unde a ajuns jandarmeriţa bătută la protest: „Era conştientă, cooperantă, vorbea la telefon“

Detalii din camera de spital unde a ajuns jandarmeriţa bătută la protest: „Era conştientă, cooperantă, vorbea la telefon“

Detalii noi în cazul femeii-jandarm despre care colegii ei spuneau în noaptea protestelor că s-ar „lupta pentru viaţa ei” şi că ar risca să rămână paralizată. Marian Fârdea, ofiţer de poliţie în rezervă, a fost şi el prezent în Piaţa Victoriei la protestul din 10 august. Şi a ajuns la spital, în aceeaşi încăpere cu tânăra de 23 de ani.

Pop susţine iniţiativa lui Dăncilă, dar se încurcă în explicaţii: E absolut normal ca premierul să comunice cu partenerii de la Bruxelles. E un document public | psd

Pop susţine iniţiativa lui Dăncilă, dar se încurcă în explicaţii: E absolut normal ca premierul să comunice cu partenerii de la Bruxelles. E un document public

Fostul ministru al Educaţiei, senatorul PSD Liviu Pop, a explicat că susţine iniţiativa Vioricăi Dăncilă de a trimite o scrisoare deschisă Comisiei Europene, „comunicarea cu partenerii de la Bruxelles fiind normală”. Întrebat dacă e normal ca premierul să transmită mesaje liderilor europeni fără o consultare cu cetăţenii, Pop a spus că documentul este public, urmând ca mai apoi să recunoască că e public pentru că a fost prezentat de presă.

Stelian Ion, USR, despre scrisoarea lui Dăncilă: Are un conţinut nu doar penibil, ci şi periculos. Noroc că trăim în epoca în care totul se filmează şi se probează uşor | comisia europeana

Stelian Ion, USR, despre scrisoarea lui Dăncilă: Are un conţinut nu doar penibil, ci şi periculos. Noroc că trăim în epoca în care totul se filmează şi se probează uşor

Senatorul USR Stelian Ion şi membru al Comisiei juridice din Parlament, a comentat decizia Vioricăi Dăncilă de a transmite o scrisoare deschisă Comisiei Europene, spunând că este „încă o dovadă că premierul este marioneta liderului PSD Liviu Dragnea”. Totodată, acesta anunţă că documentul nu este doar „penibil”, ci şi „periculos”, singurul noroc fiind că acţiunile din Piaţa Victoriei se pot proba prin filmări.

Din capul locului, trebuie să explic titlul articolului de faţă: „Merge şi aşa“ este o expresie a cârpelii de moment, este apogeul peticirilor pe termen scurt, practic prin „Merge şi aşa“ se atinge apogeul excepţiilor de moment în dauna evidentă a unui lucru bun, trainic,  care în mod normal ar fi luat ceva mai mult timp de făurire, dar ar fi rezistat mult mai bine în timp.

acum 29 zile · comentarii (5)

Când eram copil şi tânăr încă, Golanii, cum le ziceau Vaideenii, ţărani olteni din jurul insulei de ardeleni cu numele celebru de Vaideeni, Golanii veneau la cosit la Vaideeni, la ciobani, cum veneau, altfel, la toate muncile câmpului: săpat, copăit, plivit grădinile de zarzavat, strânsul şi clăditului fânului după coasă, tăiatul lemnelor cu securea şi cu joagărul pentru iarnă…

acum 29 zile · comentarii (4)

Tot citesc critici acerbe la adresa preşedintelui Iohannis, acuzat că nu rezolvă tot ce nu rezolvă societatea. Ca un dictator, sau măcar că un „tătuc“ bun şi atotputernic. Nu este acesta rolul preşedintelui în societăţi democratice. Sunt ţări precum Germania, Austria, Italia, în care preşedintele are doar rol decorativ. Şi funcţionează, bine mersi, foarte bine.

acum 29 zile · comentarii (34)

În principiu, plictiseala nu se potriveşte cu stridenţa. Cînd de jur împrejur e tapaj, agitaţie, trăncăneală răstită, chiot, îmbrînceală aprigă, conflict isteric, grimasă vajnică, băşcălie de stadion, nu prea poţi să te plictiseşti. E prea mult circ! Plictiseala e o specie a somnolenţei: orice formă de curiozitate se stinge, orice interes pentru ce se întîmplă prin preajmă se pierde.

acum 30 zile · comentarii (0)

Au făcut o stea din flori galbene în spaţiul verde din intersecţie. Trecem pe lângă ea dimineaţa în tramvaiele infecte şi ar trebui să ne simţim mai bine. Steaua de flori are menirea să te trezească la viaţă, să îţi spună: „Hei, chiar dacă lucrurile nu stau prea bine în general, uită-te totuşi la noi cât de drăguţe suntem, hei!, e clar că vor veni şi vremuri mai bune“.

acum 30 zile · comentarii (11)

În ultima vreme, toată lumea pare că joacă alba-neagra, fiecare jucându-şi atuul conform propriului interes. Trăim într-o lume tot mai tulbure, în care albul se poate transforma subit în negru, în care nimeni nu mai ţine cont de reguli, de înţelegeri, de tratate, de valori, de cuvânt şi bun simţ, de onoare, demnitate. Nesiguranţa se accentuează zi de zi, într-un ritm accelerat, iar binele se poate metamorfoza oricând în rău.

acum 30 zile · comentarii (3)

„Nu avem bani, domnu’! Suntem amărâţi şi doar dacă ţinem de obiceiuri lucrurile pot merge: fata să stea acasă, să înveţe să fie femeie, şi băiatu’ să-nveţe să se descurce şi să aibă grijă de familie!“. Dacă aş avea un bănuţ pentru fiecare dată când am auzit asta, aş fi destul de bogat. De cele mai multe ori vedeam că ceea ce ei defineau ca fiind sărăcie era cu mult peste ceea ce aveau ai mei acasă atunci când eram copil.

luna trecuta · comentarii (16)

Înainte de a aplauda pe la diferitele sindrofii organizate de instutuţiile statului cu ocazia Centenarului, ar trebui să ne uităm mai atent la ceea ce este evident că am „câştigat“ în ultimii 100 de ani: am rămas în topul ruşinii europene când vine vorba de lucruri elementare care definesc o societate civilizată.

luna trecuta · comentarii (60)

Nu e prima dată în care judecătorii CCR se consideră deasupra legilor şi Constituţiei. De curând, o instanţă de judecată a decis, definitiv, că Valer Dorneanu, preşedintele CCR, a încălcat legea când a decis ca opiniile separate ale unor judecători să nu fie publicate pe site-ul instituţiei. Acum recidivează şi nu respectă nici legea de organizare a CCR.

luna trecuta · comentarii (13)

Votarea legii offshore a demonstrat tuturor cum se legiferează în guvernarea paralelă PSD-ALDE. Pe de-o parte se prezintă un proiect de lege pentru auditoriu, iar pe partea cealaltă se adoptă un alt text, total diferit de ceea ce se vindea companiilor din domeniu. Numai că, la sfârşit, când toată lumea ar fi trebuit să se declare mulţumită, ALDE şi-a dat seama că nu e situaţia chiar aşa de roz.

luna trecuta · comentarii (39)

Aflând despre opoziţia la OUG privind amnistia şi graţierea a lui Tăriceanu, Tudorel Toader, Vosganian şi ALDE în general, mulţi au răsuflat uşuraţi. Nu este cazul. Există şi varianta emiterii acestui OUG în pofida opoziţiei ALDE şi a ministrului Justiţiei. Iar toate declaraţiile de azi ale reprezentanţilor ALDE înseamnă: noi n-am fost de acord, să răspundă cei care au dat OUG.

luna trecuta · comentarii (32)

Ideea sadoveniană a locului unde nu se întâmplă nimic îşi păstrează şi astăzi valoarea. Pentru intelectualii provinciei, scurgerea repetitivă a timpului este echivalentă cu o puternică depresie sau moarte provincială. Provincia este un univers atât de închis, încât nicio mişcare de dimensiunea unei revoluţii nu o poate clinti din şabloanele ei, care tind să se eternizeze.

luna trecuta · comentarii (2)