Reparaţie morală pentru luptătorii USLA ucişi la Revoluţie. SRI le-a ridicat monument la „locul crimei“

Reparaţie morală
pentru luptătorii USLA ucişi la Revoluţie. SRI le-a ridicat monument la „locul
crimei“

Ce a mai rămas dintr-un luptător USLA carbonizat.

Un monument închinat celor opt luptători ai Unităţii Speciale de Luptă Antiteroristă ucişi în noaptea de 23 spre 24 decembrie 1989 a fost dezvelit astăzi, în prezenţa şefului Serviciului Român de Informaţi, George Maior.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acesta a ţinut un discurs în care a specificat că monumentul reprezintă o reparaţie morală pentru memoria acestori militari. În zilele Revoluţiei ei au fost etichetaţi drept terorişiti şi mitraliaţi de Armata Română în faţa Ministerului Apărării Naţionale (astăzi, sediul Marelui Stat Major).

Monumentul este ridicat chiar în locul unde aceştia au murit, pe Bulevardul Drumul Taberei, la intersecţia cu un alt bulevard cu răsunet revoluţionar, Vasile Milea.

Gheorghe Trosca (colonel, şef de Stat Major în cadrul USLA), Eugen Trandafir Cotuna (locotenent-colonel), Andrei Ştefan (sublocotenent), Ion Muicaru (sublocotenent), Emil Oprea (sublocotenent), Florin-Constantin Suprăţeanu (sublocotenent), Teodor Neagoe (sublocotenent), Ion Costache (sublocotenent) şi-au pierdut viaţa în acea noapte. Trupurile celor opt luptători USLA au stat mai multe zile pe asfalt, trecătorii au scuipat şi au urinat peste acestea, iar pe maşina blindată cu care aceştia s-au deplasat a fost scris „Terorişti“.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: