VIDEO LIVE Cvartetul „Ad Libitum“, în direct, pe adevărul.ro, de la ora 11.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, de la ora 11.00, Cvartetul „Ad Libitum“ va cânta la Sala Mică a Palatului. Alexandru Tomescu, Şerban Mereuţă, Bogdan Bisoc şi Filip Papa vor interpreta lucrări de Ravel, Bartók şi Elgar. Invitată va fi pianista Alexandra Dariescu.

După o carieră realizată în întreaga lume, presărată cu succese în săli precum Théâtre des Champs Elysées – Paris, Carnegie Hall – New York şi Metropolitan Arts Centre – Tokio, sub bagheta unor maeştri precum Valery Gergiev, Kurt Masur şi Christoph Eschenbach, Alexandru Tomescu a revenit în România, unde s-a implicat în organizarea unor turnee naţionale de muzică clasică, realizate exclusiv din fonduri private. Angajamentul pe care şi l-a asumat în momentul în care a primit vioara Stradivarius Elder-Voicu, în 2007 a fost acela de a familiariza un număr cât mai mare de români cu sunetul splendidului instrument. 

Numită de BBC Music Magazin drept „o stea în devenire”, Alexandra Dariescu s-a născut în România, a studiat la Iaşi, la Şcoala Pocklington şi la Colegiul de Muzică Royal Northern din Marea Britanie, unde i-a avut ca profesori pe Nelson Goerner, Mark Ray, Alexander Melnikov şi Dina Parakhina. A absolvit, în 2008, cu Medalia de Aur, cea mai mare distincţie oferită de Colegiu.  A fost premiată cu GSMD Piano Fellowship în anul 2010-2011. A debutat la Carnegie Hall în New York, alături de András Schiff. De atunci, concertează regulat în Marea Britanie, cu orchestre precum Royal Philharmonic Orchestra şi Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, BBC Symphony Orchestra, BBC National Orchestra of Wales, Sinfonia ViVA, Northern. Colaborează cu dirijori precum Vasily Petrenko, Jiri Belohlavek, Ryan Wigglesworth, Andrew Litton, Andrew Gourley, Andre de Ridder, Jamie Phillips şi Barry Wordsworth.

PROGRAM

Ora 11.00

Cvartetul „Ad Libitum”

Enescu şi contemporanii săi

Sala Mică a Palatului

Alexandru Tomescu, Şerban Mereuţă, Bogdan Bisoc, Filip Papa

Invitată: Alexandra Dariescu – pian

Lucrări:

Ravel – Cvartet

Bartók – Cvartetul nr. 6 op. Sz 114, BB 119

Elgar – Cvintetul cu pian în la minor op. 84

Showbiz



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite