Mizeria politicianistă şi Festivalul „George Enescu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru prima dată, chiar pentru prima dată în istoria evenimentului, la cea de-a XXIV-a ediţie a Festivalului Internaţional „George Enescu“, concertul inaugural susţinut de una dintre cele mai mari orchestre filarmonice din lume nu s-a petrecut în transmisie directă, niciuna dintre componentele mediei româneşti n-ar fi avut acces la concert din acest punct de vedere.

(Membrii orchestrei şi dirijorul se pare că n-au fost de acord cu transmisia în direct. Îmi permit să cred că, dacă organizatorii cunoşteau refuzul, ar fi  putut apela la un ansamblu orchestral favorabil cauzei noastre fireşti.)

Performanţă a analfabetismului cultural generalizat care domină spiritualitatea românească de astăzi, aceasta a susţinut invazia pe toate canalele media mizeriei politicianiste, expresie fidelă nefericită, tragică, se poate spune, cu drept cuvânt, a mahalalei triviale politicianiste care ne sufocă.

Toate formulele de comunicare media n-au făcut altceva, la ora deschiderii festivalului, decât să ne sufoce asurzitor, comunicându-ne, fără voia lor, acordurile geamparalei triviale politicianiste.

Cea de a XXIV -a ediţie a Festivalului Internaţional „George Enescu“, emblematică, se ştie foarte bine de către cine ştie să scrie şi să citească româneşte, reprezintă un act, dacă nu principalul act de conştiinţă naţională şi de creaţie naţională identitară, cu o consacrată recunoaştere internaţională.

Acest act cultural naţional identitar reprezintă Liturghia spiritualităţii unei ţări întregi.

Să ne mai mirăm că Sala Palatului nu mediatizează cu atributele unei autentice săli de concerte filarmonice decât foarte modest faptul artistic muzical simfonic ce se petrece pe scena ei?!

Să mai adăugăm că de 30 de ani de democraţie originală şi de 24 de ani de Festival „George Enescu“ toţi puternicii zilei care au născut, crescut şi ocrotit mahalaua politicianistă de azi s-au întrecut în promisiuni privind realizarea unei săli de concerte simfonice pe măsura orgoliului unui festival muzical de talia acestui Festival „George Enescu“, în timp ce cerul Capitalei este străpuns şi sfâşiat nefericit arhitectural de către zgârie-norii capitalismului de Codrii Vlăsiei?!

Cum mai spuneam, ne-am obişnuit penibil să ne lăsăm copleşiţi de acordurile geamparalei politicianiste prin care înoată până acum atâţia candidaţi pofticioşi la scaunul prezidenţial.

Ne merităm soarta!...* 

P.S.: Deşi ignorată la „deşchidere“ de înaltele oficialităţi ale „adimistraţiei“, ediţia de anul acesta a Festivalului Internaţional „George Enescu“ - aşa cum spunea Ministrul Breaz al culturii cu mijloacele de comunicare ale împiedicatei Domniei Sale limbi româneşti - „este cea mai ridicată şi extrem de frumoasă din toate punctele de vedere“!

A fost totuşi de faţă omul de carte şi de mare ştiinţă de carte Prea Fericitul Părinte Patriarh Daniel!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite