Malkovich, în rol de criminal, pe scena Atheneului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
John Malkovich, în
spectacolul „The Infernal Comedy. Foto: Reuters
John Malkovich, în spectacolul „The Infernal Comedy. Foto: Reuters

Românii vor avea luni prilejul să-şi facă o idee despre cum e să fii „în pielea lui John Malkovich“, odată cu prezenţa, în premieră, a celebrului actor în cadrul actualei ediţii a Festivalului „George Enescu“. Oaspetele american se va produce pe scena Ateneului Român, începând cu ora 17.00, în calitate de narator al spectacolului „The Infernal Comedy“ / “Confesiunile unui ucigaş în serie“.

Este vorba despre un spectacol compozit, combinaţie de teatru şi muzică clasică interpretată live, bazat pe viaţa unui celebru şi fascinant criminal sexual. „Comedia infernală“, subintitulată „dramă pentru un actor, două soprane şi orchestră“, este scrisă şi regizată de Michael Stürminger, dirijorul va fi Martin Haselböck, iar cele două soprane invitate sunt Laura Aikin şi Marie Arnet. Actorul narează această poveste sumbră, pe care ansamblul Wiener Akademie o ilustrează muzical interpretând lucrări din întreaga istorie a muzicii, de la Vivaldi, Haydn, Mozart şi Beethoven, până la Philip Glass.

În mintea lui Valmont

Prezenţa lui John Malkovich (59 de ani) la Bucureşti face ca această reprezentaţie să fie în sine un eveniment. Malkovich este un nume, probabil cel mai celebru din actuala ediţie a festivalului, pentru că faima sa depăşeşte cu mult graniţele ascultătorilor de muzică clasică.
Actorul american a avut premiera cu acest spectacol încă din 2008. Nu este prima trăsnaie pe care o face John Malkovich, cunoscut în egală măsură ca actor, producător, regizor şi... designer de modă. Probabil cea mai trăsnită (dar şi cea care a contribuit în cea mai mare măsură la actualul „cult“ al lui Malkovich) a fost atunci când a acceptat să apară, în propriul rol, în epocalul film „Being John Malkovich“ / “În mintea lui John Malkovich“, regizat de Spike Jonze în 1999.

Pelicula, o „orgie” de imaginaţie suprarealistă imposibil de povestit în cuvinte, era primul lungmetraj pe scenariul unui alt „nebun“, misteriosul Charlie Kaufman. Nu vom şti niciodată de ce Kaufman a scris „Being John Malkovich“, şi nu „Being De Niro“ sau „Being Al Pacino“, cert e că la acea oră Malkovich era deja un actor cu o cohortă de admiratori. A debutat încă din 1981, dar pe cei mai mulţi îi câştigase prin interpretarea vicontelui Valmont, în memorabila ecranizare a „Legăturilor primejdioase“ regizată de Stephen Frears în 1988.

Showbiz



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite