LIVE VIDEO Orchestra Il Pomo D'Oro interpretează „Catone in Utica“, în direct pe adevarul.ro, de la ora 22.30

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această seară, în cadrul concertelor de la miezul nopţii, de la ora 22.30, pe scena Ateneului Român va urca Orchestra Il Pomo D'oro, dirijată de Maxim Emelyanychev.

Il pomo d’oro este o orchestră înfiinţată în anul 2012, concentrându-se în special pe operă, dar fiind la fel de dedicată performanţei instrumentale în diferite formaţiuni. Muzicienii din acest grup sunt printre cei mai buni din întreaga lume, recunoscuţi pentru interpretarea lor autentică pe instrumente de epocă. Ei formează un ansamblu de o calitate remarcabilă, îmbinând cunoştinţe stilistice, cele mai performante abilităţi tehnice şi entuziasm artistic. Colaborarea cu violonistul şi dirijorul Riccardo Minasi a rezultat într-o primă inregristrare distinsă cu premii (Vivaldi, “Per l’Imperatore”). Cea de a doua înregistrare, a concertelor pentru vioară “Per Pisendel”de Vivaldi cu Dmitry Sinkovsky ca solist şi dirijor, a primit premiul Diapason d’or. În 2012, il pomo d’oro a înregistrat 3 CD-uri solo cu trei contratenori – Max Emanuel Cencic, Xavier Sabata şi Franco Fagioli, sub conducerea lui Riccardo Minasi.

Numele orchestrei se referă la titlul unei opere de Antonio Cesti, compusă pentru nunta împăratului Leopold I al Austriei cu Mărgărita Teresa a Spaniei la Viena în 1666. Operă a fost ultima parte a unei sărbători imperiale de o splendoare incredibilă , începând cu focuri de artificii de 73.000 rachete şi un balet cu 300 cai. Cu douăzeci şi patru de seturi de scenă diferite şi efecte speciale uimitoare cum ar fi prăbuşirea turnurilor, zei care zboară şi nave ce se scufunda, il pomo d’oro rămâne poate cea mai exagerată şi costisitoare producţie operatică din istoria genului, implicând un număr imens de cântăreţi (50).

Orchestra „IL POMO D’ORO“

Ora 22.30

Ateneul Român 

Dirijor: MAXIM EMELYANYCHEV

Program:

Leonardo Vinci – „Catone in Utica“

Solişti:

FRANCO FAGIOLI – Cesare (contratenor)

MAX EMANUEL CENČIĆ – Arbace

JUAN SANCHO – Catone

RAY CHENEZ – Marzia

MARTIN MITTERRUTZNER – Fulvio

VINCE YI – Emilia

Showbiz



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite