LIVE VIDEO Muzica lui Dvořák şi Enescu se va auzi, în această seară, la Festivalul „George Enescu”, în direct pe adevarul.ro

LIVE VIDEO Muzica lui Dvořák şi Enescu se va auzi, în această seară, la Festivalul „George Enescu”, în direct pe adevarul.ro

Die Münchner Philharmoniker FOTO Wikipedia

„Adevărul” vă oferă, în continuare, în direct, concerte magice din cadrul Festivalului „George Enescu”. În această seară puteţi urmări compoziţiile celebrilor Dvořák şi Enescu, interpretate de Lucerne Symphony Orchestra, respectiv Die Münchner Philharmoniker.

Pe întreaga perioadă a Festivalului (1-28 septembrie), concertele şi evenimentele vor fi transmise în direct pe adevarul.ro, fiind preluate de la posturile Televiziunii Române (TVR1, TVR2, TVR+ şi TVR HD).

Pe perioada celor două săptămâni rămase, studioul „Adevărul LIVE” se va afla în Piaţa Festivalului, acolo unde vă aşteptăm şi pe dumneavoastră să savuraţi o băutură caldă în cortul „Adevărul”, să răsfoiţi revistele trustului „Adevărul Holding” (Dilema Veche, Historia, Foreign Policy şi OK! Magazine România) sau să vă relaxaţi cu lectura cărţilor din colecţia „Adevărul”.

Începând din 16 septembrie, vizitatorii pot intra în direct, din cortul amenajat în Piaţa Festivalului, în emisiunile „Adevărul Live”, găzduite de jurnalistul Cezar Paul Bădescu. Pe lângă tradiţionalele emisiuni transmise zilnic la 11.00 şi 15.00, pe adevarul.ro, vom avea o serie de transmisii zilnice alături de invitaţi din lumea muzicii, de artişti, de bloggeri adevarul.ro, dar şi de oameni cu poveşti interesante, prezenţi în Piaţa Festivalului. Prima emisiune din studioul „Adevărul Live” l-a avut ca invitat pe violonistul Alexandru Tomescu.

Pe 17 septembrie, jurnalistul Cezar Paul Bădescu va intra în direct cu dirijorul Tiberiu Soare, în a doua emisiune transmisă din Piaţa Festivalului, începând cu orele 18.30. 

Invitatul emisiunii de miercuri, 18 septembrie, va fi Sever Voinescu, avocat şi editorialist, ale cărui cronici le puteţi citi şi pe blogul său de pe adevarul.ro, „Cronicile unui meloman fără partitură

Intraţi în dialog la „Adevărul Live” chiar din inima Festivalului „George Enescu”, acolo unde va răsuna muzica nepieritoare a unor artişti precum Ceaikovski, Mozart, Vivaldi, Bach, Strauss, Enescu, Dvořák sau Rachmaninov. 
 

Programul zilei de azi

Ora 17.00 Seria "Recitaluri şi concerte camerale"
Ateneul Român
LUCERNE SYMPHONY ORCHESTRA Transmisie directă enescu.tvr.ro 
Dirijor: JAMES GAFFIGAN 
Solist: TRULS MØRK - violoncel
Program: 
A. Dvořák - Concertul pentru violoncel şi orchestră în si minor op. 104, B 191  - durata aprox. 40 min.
A. Dvořák - Simfonia nr. 6 în Re Major op. 60 B 112  - durata aprox. 45 min.

Ora 19.30 Seria "Mari orchestre ale lumii"
Sala Mare a Palatului
DIE MÜNCHENER PHILHARMONIKER Transmisie directă enescu.tvr.ro 
Dirijor: SEMYON BYCHKOV
Solist: GAUTIER CAPUÇON - violoncel
Program:
G. Enescu - Simfonia concertantă pentru violoncel şi orchestră în si minor op. 8  - durata aprox. 28 min.
G. Mahler - Simfonia nr. 1 în Re Major  - durata aprox. 60 min.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: