LIVE VIDEO Cvartetul „Michelangelo“, în direct, pe adevărul.ro

LIVE VIDEO Cvartetul „Michelangelo“, în direct, pe adevărul.ro

Cei patru interpreţi ai Cvartetului Michelangelo.    Foto: enescu.tvr.ro

Astăzi, de la ora 11.00, la Ateneul Român, Cvartetul „Michelangelo“ va interpreta lucrări de Bartók, Şostakovici şi Dvořák.

 

Cvartetul Michelangelo, din care fac parte Mihaela Martin şi Daniel Austrich (vioară), Nobuko Imai (violă) şi Frans Helmerson (violoncel), a fost înfiinţat în 2002 de către aceşti muzicieni de cameră şi profesori, care împărtăşesc dorinţa de a interpreta împreună un repertoriu de excepţie. De la primul lor sezon de concerte, în 2003-2004, aceştia au vizitat, în mod regulat, Marea Britanie, Germania, Italia şi Japonia, oferind concerte în săli importante, precum Concertgebouw (Amsterdam), Théâtre des Champs Elysées (Paris), Tonhalle (Zürich), şi Wigmore Hall (Londra). Au fost prezenţi la festivaluri ca Edinburgh, Sion, Naantali, Hardanger, Pablo Casals Festival, Prades, şi Festivalurile de muzică de cameră din Delft şi Noua Zeelandă. Cvartetul a interpretat ciclul complet de cvartete de Beethoven, în Scoţia, în sezonul 2012-2013 şi aşteaptă cu nerăbdare următoarul ciclu complet de Beethoven, în Japonia, în 2015.

 
PROGRAM
Ora 11.00
Ateneul Român
Cvartetul Michelangelo
Recitaluri şi concerte camerale
Interpreţi: Mihaela Martin, Daniel Austrich, Nobuko Imai, Frans Helmerson
Lucrări:
Bartók – Cvartetul nr. 1 op.7 Sz 40 , BB 52
Şostakovici  – Quartet no. 3 in Fa Major, op. 73
Dvořák – Cvartetul nr. 12 op. 96, în Fa Major „American“
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: