LIVE VIDEO Corul şi Orchestra Filarmonicii "George Enescu", în direct pe adevarul.ro, de la ora 20.00

LIVE VIDEO Corul şi Orchestra Filarmonicii

Corul şi Orchestra Filarmonicii "George Enescu"

În această seară, pe scena Sălii Mari a Palatului, Corul şi Orchestra Filarmonicii "George Enescu" vor interpreta opera "Wozzeck", de Alban Berg, sub bagheta dirijorilor Leo Hussain şi Iosif Ion Prunner (cor). Spectacolul va fi transmis în direct pe adevarul.ro.

Leo Hussain a intrat în atenţia internaţională în 2009, când a fost numit în funcţia de director muzical la Salzburg Landestheater. De asemenea, a avut un debut senzational la Théâtre de la Monnaie (Bruxelles) într-o nouă producţie, universal aclamată, a lui György Ligeti – Le Grand Macabre de La Fura dels Baus.
 
Mai apoi, Hussain a fost invitat la unele dintre cele mai celebre orchestre şi teatre de operă, printre care Symphoniker Wiener, Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, BBC Symphony Orchestra, Mozarteum Orchester Salzburg, Berliner Staatsoper, Theater an der Wien, English National Opera, Mariinsky Theatre, Frankfurt Opera si mai multe proiecte ale Operei La Monnaie.
 
Născut în 1978, Leo Hussain a studiat la Cambridge University şi Royal Academy of Music, având colaborări cu unii dintre cei mai buni dirijori ai lumii, printre care Sir Simon Rattle, Valery Gergiev, Riccardo Muti şi Yannick Nezet-Seguin. Cariera sa în opera a început în 2004 ca Director artistic în sezonul de primăvară pentru English Touring Opera, dirijând ulterior îndeosebi în Marea Britanie (inclusiv pentru Glyndebourne on Tour şi Opera North). A fost numit Director muzical la Newbury Choral Society în 2004. 
 
În perioada recentă, a avut multe colaborări cu Festivalul de la Salzburg, unde a asistat diversi dirijori în concerte – Rattle şi Berlin Philharmonic pentru Pelléas et Mélisande, Gergiev şi Wiener Philharmoniker pentru Benvenuto Cellini, Muti pentru Otello şi Die Zauberflöte, Nezet-Seguin pentru Roméo et Juliette. De asemenea, a colaborat cu Opéra de Paris şi Aix-en-Provence Festival.
 
CORUL ŞI ORCHESTRA FILARMONICII „GEORGE ENESCU“
Mari orchestre ale lumii
 
Luni, 14.09  
Ora 20:00  
Sala Mare a Palatului
 
Dirijor: Leo Hussain
Dirijorul corului: Iosif Ion Prunner
 
Program: Alban Berg – „Wozzeck”
 
Solişti:
MICHAEL VOLLE – Wozzeck – bariton
EVELYN HERLITZIUS – Maria – soprană
NN – Fiul Mariei
ARNOLD BEZUYEN – Capitanul – tenor
MARTIN WINKLER – Doctorul – bas
MARIUS VLAD BUDOIU – Tambur Major – tenor
COSMIN IFRIM – Andres – tenor
MARIA JINGA – Margret – contra alto
VALENTIN VASILIU – Primul ucenic –bas
SERBAN VASILE – Al doilea ucenic – bariton
COSMIN IFRIM – Nebunul – tenor

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările