LIVE VIDEO Concertul de deschidere a Festivalului „George Enescu” susţinut de Orchestra Română de Tineret, în direct pe adevarul.ro

LIVE VIDEO Concertul de deschidere a Festivalului „George Enescu” susţinut
de Orchestra Română de Tineret, în
direct pe adevarul.ro

Orchestra Română de Tineret, în direct pe adevarul.ro

În prima zi a ediţie din 2015 a Festivalului „George Enescu“, melomanii au ocazia să asculte „Rapsodia I” de George Enescu şi „Carmina Burana”, în cadrul concertului de deschidere susţinut de Orchestra Română de Tineret, sub bagheta dirijorului Kristjan Järvi, şi violonista Sarah Chang, împreună cu Corul Filarmonicii „George Enescu”, la Sala Palatului. Puteţi urmări întregul concert live pe adevarul.ro.

Festivalul Internaţional „George Enescu” se deschide în această seară, la ora 19.30, la Sala Palatului, cu un concert programat în cadrul secţiunii Mari Orchestre ale Lumii. 

Concertul de deschidere a celei de XXII-a ediţii a festivalului va fi susţinut de Orchestra Română de Tineret, sub bagheta dirijorului Kristjan Järvi, şi violonista Sarah Chang, împreună cu Corul Filarmonicii "George Enescu", dirijor Ion Iosif Prunner, Corul de Copii Radio, dirijor Voicu Popescu, soprana Jennifer O'Laughlin, contratenorul Max Emanuel Cenčić şi baritonul Daniel Schmutzhard. În program: George Enescu – Rapsodia nr. 1 în La Major op. 11 nr. 1, Jean Sibelius – Concertul pentru vioară şi orchestră în re minor op. 47, Carl Orff – Carmina Burana.

Pe întreaga perioadă a Festivalului (30 august - 20 septembrie), concertele şi evenimentele vor fi transmise în direct pe adevarul.ro.

Festival George Enescu. Programul zilei de azi

19.30

Mari orchestre ale lumii

Orchestra Română de Tineret

Sala Mare a Palatului

Corul Filarmonicii „George Enescu“, Corul de copii Radio

Dirijor: Kristjan Järvi        

Dirijorul corului:

Ion Iosif Prunner

Dirijorul corului de copii: Voicu Popescu

Program:

George Enescu – Rapsodia I op.11 nr. 1 în La major

Jean Sibelius – Concertul în re minor pentru vioară şi orchestră op. 47

Solistă: Sarah Chang – vioară;

Carl Orff – Carmina Burana

Solişti: Jennifer O’Loughlin – soprană; Max Emanuel Cenčić – contratenor; Daniel Schmutzhard – bariton

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: