Festivalul Enescu. Pe toate fronturile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Adevarul: este partener media principal al Festivalului Enescu şi la ediţia din 2019
"Adevarul: este partener media principal al Festivalului Enescu şi la ediţia din 2019

„Adevărul“ este pentru a treia oară partener editorial al Festivalului „George Enescu“, după ce a realizat ziarul Festivalului în 2013 şi 2015. De pe 1 august, am prezentat Festivalul într-o secţiune dedicată acestuia, pe site-ul festivalenescu.adevarul.ro, unde puteţi citi totul despre Festivalul „George Enescu“.

În calitate de parteneri media principali ai Festivalului "George Enescu", a fost o provocare ca, pe lângă paginile tipărite care au fost realizate zi de zi, atât în ziarul „Adevărul“, cât şi în „Weekend Adevărul“, să prezentăm programul complet al festivalului (31 august-22 septembrie), să realizăm zeci de portrete ale marilor artişti invitaţi, interviuri video, cronici ale marilor concerte şi să vă aducem materiale în exclusivitate, precum cele cu Laurenţiu Dincă, primul violinist român de la faimoasa Berliner Philharmoniker, şi cu violonista Patricia Kopatchinskaja.

După ce au fost prezentate ca materiale video de sine stătătoare, interviurile au fost incluse în articolele de pe site, după care acestea au fost publicate şi în paginile tipărite ale ziarului. Echipa editorială „Adevărul“ a  muncit la foc continuu, timp de două luni, pe toate fronturile, pentru toate canalele media de care dispune Adevărul Holding.

Enescu Adevarul  macheta

Unii dintre cei mai mari artişti – Vladimir JurowskyElisabeth LeonskajaFabio BiondiMaxim VengerovChristian BadeaIosif Ion Prunner – sunt doar câteva dintre numele intervievate de echipa „Adevărul“.

De asemenea, s-au realizat interviuri cu compozitori ai muzicii secolului XXI, precum Fred Popovici, Adrian PopSabina Ulubeanu, dar şi cu tinerii dirijori Cristian Lupeş şi Constantin Adrian Grigore.

Alături de echipa de muzicologi coordonată de doamna Cristina Sârbu, ne-au sprijinit, cu mult entuziasm, criticul de operă Alexandru Pătraşcu şi profesorul Mihai Vacariu - în fruntea unei echipe de studenţi-voluntari de la SNSPA, care au scris, pe tot parcursul festivalului, pe blogul Culisele Festivalului, creat special, pe platforma online, pentru textele lor.

Muzicologi de prim rang, alături de tineri entuziaşti, au scris zilnic cronici ale concertelor pe blogurile „Adevărul“.

Site-ul „Adevărul“ a transmis, livestreaming, cel puţin două sau trei concerte din programul zilnic al Festivalului, iar reporterii noştri s-au aflat, tot timpul, în mijlocul evenimentelor. Videoreportajele din diferite puncte ale Capitalei au reflectat atmosfera de sărbătoare, publicul fiind antrenat în metamorfozarea Bucureştiului într-un oraş al muzicii.

Adeverul  1936 Va place Oedipe
coperta Adevarul supliment

Conţinutul editorial generat de adevarul.ro a fost preluat şi pe celelalte platforme online ale grupului de presă Adevărul Holding, putând fi urmărite de cititorii pasionaţi, atât pe site-urile dilemaveche.ro, historia.ro, okmagazine.ro, cât şi pe canalele social media ale acestor publicaţii.

Prin tot acest amplu proces de mediatizare, „Adevărul“ a făcut accesibilă publicului larg aşa-zisa muzică cultă, considerată până nu de mult un domeniu extrem de nişat, destinat doar specialiştilor.

De asemenea, Adevărul Holding a publicat un dosar special dedicat Festivalului în revista „Dilema Veche“, iar acum, în acest weekend, a fost realizat, în „Weekend Adevărul", un dosar despre premiera "Oedipe".

După paginile de cronici muzicale din "Adeverul", ducem şi astăzi, pe noile media, tradiţia mai departe.

Ediţia 2019 a Festivalului şi-a aşteptat publicul la Sala Palatului, Ateneul Român, Sala Radio, Sala Mică a Palatului, la sala „George Enescu“ de la Universitatea Naţională de Muzică, la Teatrul Excelsior, la concerte şi recitaluri grupate în jurul a şase mari secţiuni: „Mari orchestre ale lumii“, „Concertele de la miezul nopţii“, „Recitaluri şi concerte cameral“, „Muzica secolului XXI“, „Mozart Week in Residence“ şi „Forumul Internaţional al Compozitorilor“. 

În sălile de concerte din Bucureşti, au urcat pe scenă peste 2.500 dintre cei mai valoroşi muzicieni ai lumii, fiind prezentate 84 de concerte şi recitaluri.

Am ascultat concerte memorabile şi opere cântate în premieră în România.

Am putut aplauda nouă orchestre de talie mondială, de la Berliner Philharmoniker până la cea din Sankt Petersburg.

Noi ne-am străduit să fim, ceas de ceas, peste tot în sălile de concerte şi am încercat să vi-i aducem, într-o formă sau alta, pe marii artişti invitaţi mai aproape de dumneavoastră.

Festivalul Enescu rămâne o mare sărbătoare.

Mai sunt două zile din acest maraton muzical.  Astă-seară şi mâine seară, ascultăm faimoasa Orchestra Regală Concertgebouw din Amsterdam.

Nu rataţi concertele pe care le mai avem in Festival. Şi fiţi, în continuare, alături de noi. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite