Dirijorul Ion Marin revine la Festivalul "George Enescu", alături de London Symphony Orchestra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cunoscutul dirijor de origine română Ion Marin revine în Festivalul Internaţional "George Enescu", la pupitrul uneia dintre cele mai importante orchestre ale lumii, London Symphony Orchestra.

Programul include lucrări de George Enescu, Edvard Grieg şi Igor Stravinski (marţi, solist: Lars Vogt - pian), precum şi Johannes Brahms şi Gustav Mahler (miercuri, avându-i ca solişti pe fraţii Renaud şi Gautier Capuçon, la vioară, respectiv violoncel).

De la plecarea sa din România, în 1986, Ion Marin revine pentru a doua oară la Festivalul Enescu, după ediţia din 2007, când a concertat cu Filarmonica din München. Colaborarea sa cu London Symphony Orchestra datează din 1990, atât pe podiumul de concert, cât şi în studiourile de înregistrare.

Reputat ambasador român în lumea dirijorală, Ion Marin a condus unele dintre cele mai importante orchestre europene - Berliner Philharmoniker, Staatskapelle din Dresda, Leipzig Gewandhaus, Bayerischer Rundfunk, Filarmonica din Sankt Petersburg, London Symphony Orchestra, Wiener Symphoniker - şi a colaborat cu unii dintre cei mai cunoscuţi artişti ai planetei, ca Luciano Pavarotti, Placido Domingo, José Carreras, Montserrat Caballé, Angela Gheorghiu, Cecilia Bartoli, Renée Fleming, Anna Netrebko.

"Este o bucurie să revin la pupitrul acestei orchestre minunate, de care mă leagă colaborări de 25 de ani. Este o reîntâlnire plăcută, marcată de foarte mult profesionalism şi seriozitate, motiv pentru care vă asigur de aici, de la Londra, că cele două concerte din Festivalul «George Enescu» de la Bucureşti vor fi memorabile!", a declarat, la Londra, la finalul unei repetiţii, dirijorul Ion Marin.

Oaspete permanent al celor mai prestigioase orchestre ale lumii - Berlin, Londra, Paris, Tokyo, Sankt Petersburg - şi al marilor teatre de operă - Metropolitan, La Scala, Berlin, Paris -, Ion Marin este dirijorul român cu cel mai impresionant palmares, se arată în comunicatul remis MEDIAFAX. Producţiile discografice realizate cu marile case de discuri - Deutsche Grammophone, Sony, Decca, Universal, EMI - i-au adus trei nominalizări la premiile Grammy, premiul criticii germane, Diapason d'Or şi Echo Klassik. În România, este directorul de onoare al Corului Naţional de Cameră Madrigal - "Marin Constantin" şi preşedintele fondator al Programului Naţional Cantus Mundi, pe care l-a lansat în 2011, cu scopul de a depăşi inechităţile sociale şi discriminările de orice fel în rândul copiilor, cu ajutorul comunicării prin muzică.

Showbiz



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite