Concertul Orchestrei Europa Galante, dirijată de Fabio Biondi la Ateneu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la ora 22.30, la Ateneu, vom putea asculta, pe adevarul.ro, în seria Concertelor de la miezul nopţii, Orchestra Europa Galante, dirijată de Fabio Biondi, care va interpreta opera "Silla" de Georg Friedrich  Händel.

Născut la Palermo, Fabio Biondi şi-a început cariera internaţională la vârsta de 12 ani, cu un concert solo (împreună cu Orchestra Simfonică RAI). La 16 ani a fost invitat la Musikverein în Viena să dirijeze concertele pentru vioară ale lui. De atunci, a concertat alături de ansambluri specializate în concerte de muzică barocă, cu tehnici şi instrumente originale: Cappella Real, Musica Antiqua din Viena, Seminario Musicale, La Chapelle Royale şi „Muzicienii Luvrului”. În 1990, a fondat “Europa Galante”.

Discografia lui Fabio Biondi acoperă trei secole de muzică: Anotimpurile lui Vivaldi, colecţia Concerto Grosso a lui Corelli, oratorii, serenade şi opere de Alessandro Scarlatti (La Messa di Natale, Clori, Dorino e Amore, Massimo Puppieno şi Triumful onoarei), operele lui Handel (Poro) şi repertoriul italian pentru vioară din secolul al XVIII-lea (Veracini, Vivaldi, Locatelli, Tartini), cât şi sonate de Bach, Schubert şi Schumann.

Imagine indisponibilă

A colaborat, în calitate de solist şi dirijor, cu Santa Cecilia din Roma, Orchestra Mozarteum din Salzburg, Orchestra barocă a Europei, Opera din Halle, Orchestra de cameră din Zurich, Orchestra de cameră a Norvegiei, Orchestra Naţionlă din Montpellier sau Orchestra de cameră Mahler. A susţinut şi concerte de pian, clavecin sau piano-forte, în duet, inclusiv în Cité de la Musique din Paris, Hogi Hall în Tokyo, Auditoriul Naţional din Madrid şi Wigmore Hall din Londra.

Din martie 2005, Fabio Biondi este directorul artistic pentru muzică barocă al Orchestrei Simfonice Stavanger, iar în 2011 a devenit academician al Academiei Naţionale din Santa Cecilia (Roma).

Fabio Biondi cântă pe o vioară Andrea Guarneri Violin (Cremona, 1686), respectiv pe una Carlo Ferdinando Gagliano din 1766, care i-a aparţinut profesorului său, maestrul Salvatore Cicero, împrumutată acum de Fundaţia Salvatore Cicero din Palermo.

CONCERTELE DE LA MIEZUL NOPŢII

Joi, 5 septembrie, ora 22.30                 

Ateneul Român         

ORCHESTRA EUROPA GALANTE     dirijor FABIO BIONDI

GEORG FRIEDRICH HÄNDEL  – Opera SILLA

SONIA PRINA  Silla, dictator roman (contralto)

SUNHAE IM  Metella, soţia lui (soprană)

VIVICA GENAUX  Lepido, tribun (mezzosoprană)

ROBERTA INVERNIZZI  Flavia, soţia lui (soprană)

FRANCESCA LOMBARDI MAZZULLI  Celia (soprană)

SILVIA BELTRAMI  Claudio, iubitul ei (mezzosoprană)

NICOLÒ DONINI  Zeul Marte (bas)

Citiţi şi:

Orchestra Europa Galante, dirijată de Fabio Biondi, pe scena Ateneului, pe 5 septembrie, în seria Concertelor de la miezul nopţii

Showbiz



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite