Adevărul transmite de la 20.00 concertul susţinut de London Symphony Orchestra, de la Sala Palatului

Adevărul transmite de la 20.00 concertul susţinut de London Symphony Orchestra, de la Sala Palatului

London Symphony Orchestra

Marţi, 3 septembrie, de la ora 20.00, în seria Mari Orchestre ale Lumii, la Sala Palatului, London Symphony Orchestra, dirijată de Gianandrea Noseda, interpretează lucrări de George Enescu,  Iain Bell, Benjamin Britten şi Richard Strauss. Participă Corul Academic Radio, dirijat de Ciprian Ţuţu. Solistă invitată este celebra soprană Diana Damrau. Adevărul.ro transmite acest concert de la Sala Palatului.

Iain Bell (n. 1980), compozitor englez afirmat preponderent prin lucrări vocale (opere, lieduri cu pian sau cu orchestră), a creat ciclul „The Hidden Place” – „Locul ascuns” acum 10 ani, special pentru  Diana Damrau, soprana sa predilectă. A conceput partea vocală cu intenţia declarată de a-i pune în valoare virtuozitatea tehnică şi sensibilitatea artistică. Orchestraţia transparentă şi sugestivă lasă permanent vocea în prim plan sporindu-i expresivitatea. Textul aparţine Christei Palmer (mătuşa Dianei Damrau, fostă cântăreaţă de operă cu preocupări literare); sunt poeme care au drept cadru „locul ascuns” al întâlnirilor unui cuplu de îndrăgostiţi, mijlocul pădurii, de-a lungul celor patru anotimpuri. „Primăvara”, în sânul naturii ce renaşte, dă glas dorului năvalnic de iubitul de departe. „Vara” exprimă extazul împlinirii senzuale în acord cu vegetaţia luxuriantă, plină de viaţă. „Toamna”, cu nuanţele-i galben-ruginii ce anunţă desfrunzirea, este o confesiune nostalgică rememorând văpaia pasională a verii. „Iarna” aşterne neaua peste copacii a căror umbră a adăpostit întâlnirile de dragoste din care a rămas doar amintirea. Prima audiţie oficială a ciclului a avut loc la Londra astă primăvară, în aceeaşi interpretare.

 

 

PROGRAM

MARI ORCHESTRE ALE LUMII

Marţi, 3 septembrie, ora 20.00                               

Sala Palatului

LONDON SYMPHONY ORCHESTRA

GIANANDREA NOSEDA dirijor  

CORUL ACADEMIC RADIO

CIPRIAN ŢUŢU dirijorul corului

DIANA DAMRAU soprană

George Enescu Poemul simfonic „Vox maris” op. 31 (solist, tenorul COSMIN IFRIM)

Iain Bell „The Hidden Place” – ciclu de cântece pentru soprană şi orchestră

Benjamin Britten Patru interludii marine şi Passacaglia din opera „Peter Grimes”

Richard Strauss – Finalul operei „Capriccio”

 

Citiţi şi:

Celebra soprană Diana Damrau, la Sala Palatului, alături de London Symphony Orchestra, pe 3 septembrie

VIDEO Muzicianul britanic Iain Bell: „Orice compozitor trebuie să-şi îndrepte privirea spre Enescu“

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: