Regăsire emoţionată cu ajutorul Facebook: două surori din Bosnia s-au reîntâlnit după 72 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele două femei nu se mai văzuseră din 1941 FOTO Shutterstock
Cele două femei nu se mai văzuseră din 1941 FOTO Shutterstock

Două surori din Bosnia, care pierduseră legătura în urmă cu 72 de ani, s-au reîntâlnit pentru prima oară după cel de-al Doilea Război Mondial cu ajutorul reţelei de socializare Facebook. Timp de decenii întregi, cele două surori au trăit la doar două sute de kilometri depărtare.

Tania Delici, astăzi în vârstă de 88 de ani, şi Hedija Talici, în vârstă de 82 de ani, nu se mai văzuseră din 1941, potrivit cotidianului bosniac „Nezavisne Novine” citat de AFP.

Hedija, pe atunci în vârstă de 11 ani, s-a pierdut de familia ei în timp ce aceştia se refugia în nord-vestul Bosniei, la începutul celui de-al Doilea Război Mondial. Fetiţa a ajuns într-un orfelinat, iar părinţii ei au fost ucişi în timpul războiului. Fratele ei mai mare a emigrat în Statele Unite.

„După război, oamenii îmi spuneau tot felul de lucruri”, a povestit Hedija Talici jurnaliştilor bosnieci. „Unii îmi spuneau că familia mea a foast omorâtă, alţii că s-au mutat în SUA. Îmi pierdusem orice speranţă de a-i mai revedea”, a mai mărturisit bosniaca în vârstă de 82 de ani.

surori bosnia

Câţiva ani mai târziu, femeia s-a mutat cu familia ei într-un sat aproape de oraşul Tuzla, în nord-estul ţării. În acelaşi timp, sora ei trăia la numai 200 de kilometri distanţă, într-un sat din nord-vestul Bosniei.

Regăsirea a fost posibilă cu ajutorul reţelei de socializare Facebook. Interesat de originile sale, fiul lui Talici a contactat-o prin intermediul Facebook pe fiica mătuşii sale, fără să ştie însă cine este ea cu adevărat.

„Revederea noastră a fost scăldată în lacrimi. Nu puteam crede că ne-am regăsit”, au povestit cele două surori. „După atâţia ani, ne mai aminteam încă de părinţii, de fraţii noştri, de evenimentele din copilăria noastră”, au adăugat ele.

Acum, cele două surori vor încerca să-şi găsească fratele sau familia acestuia, despre care cred că este stabilită în SUA.
 

Știri Interne



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite