Cititorii adevarul.ro îi răspund lui Dmitri Rogozin: „Votca îţi dă aripi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dmitri Rogozin, vicepremier rus, n-a putut zbura deasupra României. FOTO Reuters
Dmitri Rogozin, vicepremier rus, n-a putut zbura deasupra României. FOTO Reuters

Lui Dmitri Rogozin, vicepremier al Rusiei, i-a fost interzis zborul deasupra României. Odată aflată vestea, şi-a deplâns situaţia pe Twitter şi Facebook, iar oamenii de pe Internet au reacţionat mai bine sau mai rău.

„România, la cererea Statelor Unite, a închis spaţiul aerian pentru avionul meu. Ucraina tot nu ne permite să tranzităm spaţiul său aerian. Data viitoare voi zbura cu un TU-160 (n.red.: un bombardier celebru folosit de ruşi şi supranumit „Blackjack“, a scris Dmitri Rogozin pe conturile sale de de Facebook şi Twitter. Până la urmă, a reuşit să zboare, dar reacţiile oamenilor pe Internet sunt interesante.

Ministerul Afacerilor Externe apreciază ameninţarea lui Rogozin drept una foarte gravă în actualul context în care Rusia a încălcat suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei. MAE solicită autorităţilor de la Moscova, ministerului rus de externe, să precizeze public dacă afirmaţiile citate ale vicepremierului Rogozin reprezintă poziţia oficială a guvernului Federaţiei Ruse faţă de România ca stat membru UE şi NATO.

Pe site-ul adevarul.ro, în subsolul articolului despre zborul eşuat al lui Dmitri Rogozin, comentatorii şi-au exprimat opiniile cu privire la subiect (n.red.: au fost editate). „«Data viitoare voi zbura cu un TU-160». Crezi că are importanţă în ce avion eşti doborât, măi votca?“, a scris cel care foloseşte pseudonimul Amar.

„Iată, clănţăul de la Moscova, fostul ambasador-berbec zice că va veni data viitoare cu un bombardier! Politică de popor migrator care nu poate supravieţui decât din prada de război! Mongolii secolului 21!“, completează Liviu Iordache.

„Votca îţi dă aripi”, scrie Andrei Alex.

„N-ar fi mai simplu ca acest «Rogojin» să se lege de o rachetă balistică şi să călătorească aşa ? Posibil ca la aterizare să aibă ceva surprize, dar, cel puţin, aşa ajunge mai repede“, a spus bonfire bonfire. „Nasol, Ivane, apucă-te de săpat, Ucraina e mare şi tunelul va fi lung“, a spus şi m wakki. „Nu mai e atât de mare“, l-a completat Dmitri Atman. „Dacă România a procedat aşa, este cea mai tâmpită şi stupidă acţiune a diplomaţiei româneşti. Se poate compara cu o provocare de război. Se încalcă toare regulile şi acordurile internaţionale referitoare la transportul aerian“, a afirmat Cristine Johson.

Alte reacţii poţi găsi şi pe pagina de Facebook a „Adevărul“

„Foarte bine, în sfârşit o reacţie pe măsură a României, era şi cazul faţă de scârbele astea de la răsărit cărora li s-a facut după 70 de ani din nou de război (...)“, spune Stoica Horia. „Sunteţi singuri şi asta-i tot ce contează“, afirmă Mihai Tudoroiu. Voicu Florin analizează forţa României. „Da, ma, or să-l doboare forţele aeriene române: cu praştia! E vai mama noastră şi facem pe durii. E uşor din spatele tastaturii“.

Bogdan Claudiu îşi face griji pentru poporul rus. „Aşa latră şi câinele meu din curte la trecători, cât porţile sunt închise (...). Acum, sincer, mă pun în pielea unui rus. Cum să nu îţi dai seama de ce personaje imbecile şi psihopate le este condusă ţara. Vă doresc din inimă un Ştefan cel Mare, un Vlad Ţepeş. Fraţilor din Rusia, treziţi-vă (...)“. „Trebuie să înţelegem realitatea şi să nu ne batem cu pumnul în piept din faţa monitorului. Admiteţi că realitatea e alta decât se comentează“, scrie şi Mario Timofi.

Florian Beaca preferă „apropierea de SUA şi UE, decât cizma bolşevico-rusească”. Pentru adulatorii lui Putin şi ai altor indivizi cu răsuflarea duhnind a votca puturoasă le recomand să deschidă tratatele de istorie şi să citească despre «binefacerile»oferite de ruşi României.”

Citeşte şi:

VIDEO Dmitri Rogozin: „Domnilor din România, în curând vă vom explica totul - cine sunteţi şi ce credem despre voi”

Aflat în vizită în Transnistria, vicepremierul rus Dmitri Rogozin a scris pe contul său de Twitter că, la cererea SUA, autorităţile de la Bucureşti au decis să interzică tranzitul avionului său prin spaţiul aerian românesc şi că data viitoare va zbura cu bombardierul strategic TU-160. Vicepremierul rus a făcut „o declaraţie foarte gravă, în actualul context regional”, a apreciat Ministerul Afacerilor Externe.

Băsescu: Cei ce au luat decizia legat de Rogozin cred că ştiu ce fac, cum interpretează restricţiile

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, despre restricţia intrării vicepremierului rus Dmitri Rogozin în spaţiul aerian românesc, că el crede că „cei care au luat decizia” „ştiu ce fac şi cum interpretează restricţiile puse unor persoane”, Rogozin fiind una dintre aceste persoane.

Știri Interne



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite